Poveži se putem

Sport

Foto: Završen FIBA 3×3 Streetball Challenge Jelah

Objavljeno

-

Održan je ovogodišnji Streetball Challenge. Jedan od noviteta ove godine je i košarkaška igraonica za djecu. Treneri Naid Kadušić i Ernes Ćostović su osmislili i vodili igraonicu za 23 mališana, buduća sportaša, koji su radili osnove fizičke spreme kao i osnove sa loptom. Sponzori su za sve mališane obezbjedili osvježenje, sladoled i čokoladice.

Drugi novitet je i turnir za djevojke. Od 4 prijavljene ekipe: 4a, Speed, Zvjerke i No name najuspješnija je bila ekipa “No name” u sastavu Kahrović Zerina, Lončar Ivana, Bešlagić Lamija i Nakić Selma, koja je u finalu pobjedila ekipu “Speed” u sastavu Lejla Salkanović, Anja Markočević, Nikolina Ivanić i Emina Hasanbašić, rezultatom 11 – 6. Trećeplasirana je bila ekipa “Zvjerke”.

U Seniorskom dijelu turnira nastupilo je 15 ekipa, podijeljenih u 3 grupe po 4 ekipe i 1 grupa sa 3 ekipe. Prve dvije ekipe iz svake grupe su nastavile takmičenje. Prijavljene su ekipe iz Jelaha, Tešnja, Matuzića, Kosove, Ugljevika, Zenice, Žepča, Doboja i Teslića.

Najbolje 4 ekipe su Gladijatori Ugljevik, SSSF Doboj, Natura VITA Teslić i JOM Jelah. U utakmici za 3.mjesto Natura Vita je pobjedila ekipu JOM Jelah rezultatom 19 – 9. Oko 21:00 sat je počela finalna utakmica. Gladijatori iz Ugljevika, koji su bili dominantna ekipa cijelog turnira, su uspjeli u zadnje 3 minute da “slome” dobojlije SSSF i rezultatom 21 – 16 pobjede na ovogodišnjem turniru. Pokazali su se kao izuzetno kvalitetna ekipa, ali i kao veliki sportaši i fair-play igrači. Pobjednici su osvojili nagradu od 500,00 KM. Drugoplasnirana ekipa je osvojila 200,00 KM, a trećeplasirana 100,00 KM. Sve ekipe su dobile i medalje i pehare.

Cijeli turnir je pratila ekipa INTERNATIONAL 3ON3 BASKETBALL BOARD-a iz Italije, koji su snimali video-izvještaj u Jelahu i Sarajevu. Njihov izvještaj ćemo objaviti čim ga završe. Također, cijeli dan na terenu je bio videostreaming na www.antena-radio.ba

Advertisement

Partneri turnira su ŽKK Tešanj i Plesni klub WIN

Organizatori ovogodišnjeg FIBA 3×3 Streetball Challenge turnira se zahvaljuju sponzorima, bez čije podrške turnir ne bi bio održan:

Zlatni sponzor turnira SSAM plast Jelah

Sponzori: MZ Jelah, Coca Cola BiH, Prevent-FAD Jelah, F&F Jelah, ISAA kamini Jelah, OAZA – AS Group, Ledo, MUKI Jelah, Pizzeria ROMA Jelah, Frizerski salon EXOTIC Jelah, str.Kod Jasne Jelah.

Medijski promotori: ANTENA RADIO JELAH, jelah.info, Dobojski.info, SportZDK.ba, Zepce.Ba portal, maglaj.net, BHBasket.ba, zdici.info i SMART TV.

Advertisement

Copyright © 2002 - 2023 Zepce.ba portal