Poveži se putem

BiH

Hakeri sinoć oborili stranicu Pravosuđa RS, ko je večeras na redu?

Objavljeno

-

Grupa hakera iz Bosne i Hercegovine, koji su najavili borbu protiv portala i internet stranica koji podržavaju režim predsjednika Republike Srpske i predsjednika SNSD-a Milorada Dodika, sinoć su, iza ponoći, oborili internet stranicu Tužilašva Republike Srpske, kako su u petak bili i najavili, piše bh. novinska agencija Patria (NAP).

Neimenovani haker, koji se potpisuje kao BosniaRoot, rekao je da je prekid stranice pravosuđa RS-a izveden ciljano iza ponoći, te da je trajao samo pola sata.

– Nismo željeli da građane u RS-u uskratimo nekih podataka koji im možda trebaju sa ove stranice. Prekid je bio simboličan. Ali, režimu Milorada Dodika smo pokazali da nije nedodirljiv – napisao je ovaj haker u poruci koju je poslao na redakciju agencije Patria, koja je jučer i najavila ovaj virtualni rat.

Grupa hakera iz BiH najavila je da je od jučer započela njihova borba protiv svih portala i internet stanica koji podržavaju režlim Milorada Dodika, a sve zbog toga jer je polIcija MUP-a RS prije nekoliko dana upala u redakciju portala Klix u Sarajevu, nakon što je ovaj portal objavio snimak premijerke RS-a Željke Cvijanović koja govori o kupovini glasova u Narodnoj skupštini RS-a tokom formiranja vlasti i ovom bh. entitetu.

Mnoge organizacije u zemlji i svijetu potez režima Milorada Dodika ocijenili su kako prvorazredni skandal i gušenje slobode medija, što se desilo prvi put u modernoj historiji BiH.

Advertisement

– Ovo je samo početak. Ako režim nastavi pritiskati medije, i mi idemo dalje – naveo je BosniaRoot, prenosi NAP.

Copyright © 2002 - 2023 Zepce.ba portal