Poveži se putem

Žepče

Iftari za mještane Željeznog Polja izbjegle od poplava

Objavljeno

-

Udruženja građana AKOS, “Svitanje” Sarajevo i “Put znanja” Zenica u četvrtak su u AKOS-ovom edukativnom centru “Misbah” u Begovom Hanu organizovali iftar za 50 stanovnika Željeznog Polja, koji su zbog poplava i klizišta napustili domove i borave u centru “Misbah”.

Prisutnima se obratio predsjednik AKOS-a Ensar Mulaosmanović, koji je ukratko predstavio rad i aktivnosti AKOS-a i njegovih pet pridruženih članica. Na iftaru je bio prisutan imam iz Željeznog Polja, koji se u ime svojih džematlija zahvalio AKOS-u na ustupanju prostorija “Misbaha” klizištima pogođenim porodicama iz Željeznog Polja, koje u centru borave više od dva mjeseca.

Porodice iz Željeznog Polja kojima je omogućen povratak u adaptirane domove, krajem ove sedmice će napustiti centar “Misbah”. Oni su se ovom prilikom zahvalili AKOS-u na gostoprimstvu i na usluzi osoblja centra “Misbah”, koje je za njih u vlastitoj kuhinji pripremalo hranu.

Donator ovog Iftara je Jamal Saker iz Paname preko humanitarne organizacije iz Engleske “Islamic Help”. Ranije su organizovani iftari u Maglaju, Sanskom Mostu, Drinjači (Zvornik), do kraja ramazana i u Bosanskom Šamcu, Živinicama i Janji.

Inače, ovo nije prvi projekat koji AKOS i UG “Svitanje” realizuje sa engleskom humanitarnom organizacijom “lslamic Help”. Krajem juna AKOS je podjelio u Podrinju 13 mašina pod pritiskom za čišćenje posljedica od poplava, a donator je bila organizacija “Islamic Help”. Također, AKOS priprema projekat obnove škola u Maglaju sa istim donatorom.

Copyright © 2002 - 2023 Zepce.ba portal