Poveži se putem

Sport

Ipak, OK “Mladost” Žepče ostaje u Superligi FBiH

Objavljeno

-

Nakon što je portal Zepce.Ba objavio tekst o gašenju Odbojkaškog kluba “Mladost” iz Žepča, uslijedilo je mnogo reakcija i poziva na adresu Uprave.

Prije svega, odmah je reagovao načelnik Općine Žepče, Mato Zovko, te zamolio članove Uprave da nikako ne smiju dopustiti gašenje, te obećao sredstva iz Budžeta Općine kako bi se uplatio sporni iznos kotizacije za nastup u Superligi FBiH, kao i nastavak saradnje i podršku ovom klubu.

Reakcije su uslijedile i iz Ministarstva za obrazovanje, nauku, kulturu i sport ZDK, uz obećanje da će i ubuduće, kao i dosad, u skladu sa svojim mogućnostima, pomagati ovaj klub.
Kako su naveli iz ovog ministarstva, problem je bio tehničke prirode proizašao zbog nedostatka potrebne dokumentacije, ali su obećali da će i dalje pomagati ovaj klub, te brzom reakcijom odmah pomogli da klub nastavi takmičenje.

Naravno, ne smijemo zaboraviti i predsjednika Odbojkaškog saveza BiH Aliju Fatića, koji je uradio sve da ne dođe do gašenja OK “Mladost” Žepče, te učinio niz ustupaka žepačkim odbojkašima.

Ovom prilikom ne smijemo zaboraviti ni našeg sugrađanina, doajena žepačke odbojke, Elmedina Elmu Maličbegovića, koji je u najtežim trenucima za klub, poslije smrti Hamzalije Halilića, kada miko nije htio, preuzeo trenersku palicu i nije dozvolio da se ovaj klub ugasi, a odbojkaši ostanu na ulici.

Iz OK “Mladost” Žepče se zahvaljuju svima koji su na bilo koji način podržali rad kluba, a posebno načelniku Zovki, rukovodiocu Sektora za kulturu i sport Ministarstva za obrazovanje, nauku, kulturu i sport ZDK, Marinku Tokiću, aktuelnom treneru Elmedinu Maličbegoviću, dugogodišnjem saradniku i jednom od osnivača kluba, Arminu Mujkiću itd..

Advertisement

Neka ova situacija bude povod i afirmacija i svim našim privrednicima koji su u mogućnosti da ubuduće pomognu rad OK “Mladost” Žepče i ne dozvole da se ove i slične situacije ponove.

Copyright © 2002 - 2023 Zepce.ba portal