Poveži se putem

ZDK

Iz Budžeta za 2017. godinu Vlada ZDK za Kantonalnu bolnicu izdvojila 2.1 milion KM

Objavljeno

-

Vlada Zeničko-dobojskog kantona je na 121. sjednici usvojila osam odluka kojima je odobrila 2.1 milion KM za  JU Kantonalna bolnica Zenica, i to za nabavku medicinske opreme (operacioni mikroskop, aparat za CT dijagnostiku, digitalni RTG aparat, respiratori, anesteziološki aparat, ultrazvučni aparat, ergometrija, EEG aparat, mikroskop, monitor za pacijenta, aspiratori, EKG aparati) kao i za medicinsku opremu (kolonoskop, aparat za audiološku dijagnostiku, aparat za skrining sluha, zamrzivač za čuvanje svježe plazme, dva portabilna ultrazvučna aparata, holter EKG sa softverom, 24-satni EKG holter, EKG monitor, respirator Belavista, hirurški aspirator te  informatičku opremu za nabavku i ugradnju dijelova-modernizacija liftova zatim  nabavku klima uređaja za potrebe operacionih sala i intenzivnu njegu.

Od navednih sredstava KBZ će nabaviti  i ostalu opremu potrebnu za funkcionisanje Bolnice (mašina za čišćenje podova, pumpe za vodu, medicinskih kolica i dr.) te rezervne dijelove za medicinsku opremu  kao i za sanaciju sanitarnih čvorova u Službi za unutarnje bolesti, Službi za onkologiju, Službi za ženske bolesti, perinatologiju i neonatologiju, Službi za urologiju i Laboratoriji za biohemiju.

S obzirom da je Vlada već donosila slične odluke u 2017. godini, ukupno  je iz Budžeta za 2017. godinu Kantonalnoj bolnici Zenica odobreno 3.8 miliona KM.

Advertisement

Copyright © 2002 - 2022 Zepce.ba portal