Poveži se putem

Religija

Izet-ef. Efendić ostaje doživotni počasni član IO Medžlisa IZ Žepče

Objavljeno

-

Na mevludskoj svečanosti upriličenoj 21.06. povodom mubarek noći Lejletu-l-kadr, u centralnoj čaršijskoj Ferhat-pašinoj džamiji u Žepču, Izvršni odbor Medžlisa Iz Žepče proglasio je dugogodišnjeg glavnog imama h. Izeta ef.Efendića, počasnim i doživotnim članom Izvršnog odbora žepačkog Medžlisa.

Naime, nakon 24 godine provedene na poziciji glavnog imama i četrdeset godina službovanja u IZ-u Izet ef. Efendić početkom septembra mjeseca odlazi u zasluženu penziju. Nakon rata i povratka Bošnjaka u Žepče, Izet ef. Efendić uspio je da od jednog malog Medžlisa napravi organizovan i funkcionalan Medžlis koji je postao primjer dobro vođenog i organizovanog kolektiva u Islamskoj zajednici.

Ostaće upisano da su za vrijeme glavnog imama ef.Efendića obnovljene sve četiri ratom porušene Žepačke džamije te uspješno provedeno niz akcija i realizovanih projekata. Izvršni odbor pred velikim brojem vjernika uručio mu je i specijalnu zahvalnicu za sve do sada urađeno za dobrobit vjerske zajednice na području Medžlisa IZ Žepče.

Copyright © 2002 - 2023 Zepce.ba portal