Poveži se putem

Kultura

JU “Opća biblioteka” Žepče bogatija za 39 novih naslova

Objavljeno

-

Odlukom BH telecom-a JU “Opća biblioteka” Žepče je dobila novčanu donaciju od 1.000 KM, a u svrhu nabavke najnovijih naslova. Da napomenemo da je 09.12.2013. godine JU “Opća biblioteka” Žepče potpisala ugovor sa BH Telecom-om, a predmet ugovora je donacija u vidu novčanih sredstava u iznosu od 1.000 KM koja će biti utrošena u svrhu realizacije projekta “Obnova postojećeg knjižnog fonda lektirnim izdanjima za osnovno i srednje obrazovanje”.

Kako je sa zadovoljstvom za portal Zepce.Ba izjavila direktorica ove ustanove, g-đa Sabina Maličbegović, uz postojeći fond biblioteke, ovaj novac će biti utrošen za nabavku najvećih i najnovijih svjetskih bestselera, te da je u prvoj fazi nabavke, od danas, bogatija za 39 novih naslova. Iz ove prve, od ukupno tri predviđene faze nabavke, možemo izdvojiti neke naslove kao što su “Zagonetni dječak” Ivana Kušana, “Šala i druge priče” Antona Pavloviča Čehova, “Junak našeg doba” Mihaila Jurjeviča Ljermontova, “40 pravila ljubavi” Elifa Şafaka, “Najveća ljubavna priča svih vremena” Lucy Robinson itd…

Pored ovih naslova, JU “Opća biblioteka” Žepče s pravom se hvali i još jednom donacijom koju sačinjava kolekcija knjiga Worldbook, izdanja na engleskom jeziku.

Preostale dvije faze nabavke novih naslova će biti realizovane onog momenta kada dobavljači budu u mogućnosti dostaviti knjige.

Redakcija portala Zepce.Ba je dobila čvrsto obećanje direktorice Maličbegović da će i ubuduće sve svoje sadašnje i buduće članove nagrađivati samo najboljim i najnovijim svjetskim izdanjima, te da će ih putem našeg portala obavještavati o svim svojim aktivnostima.

Advertisement

Novosti iz JU “Opća biblioteka” Žepče možete potražiti i na njihovom Facebook profilu “Biblioteka Žepče“.

Copyright © 2002 - 2023 Zepce.ba portal