Poveži se putem

Žepče

Planovi i aktivnosti Razvojne agencije Žepče u 2014. godini

Objavljeno

-

Razvojna agencija Žepče je započela niz aktivnosti podrške malim i srednjim preduzećima. Jedan od već uspostavljenih instrumenata je Poslovni newsletter RAŽ koji se trenutno šalje na preko 100 poslovnih email adresa.

Svakog ponedjeljka na email adrese žepačkih obrtnika, preduzeća, poljoprivrednih zadruga i udruženja šalju se najnovije vijesti o aktuelnim javnim pozivima, tenderima, događajima i seminarima koji su namijenjeni privatnom sektoru, djelatnosti drvoprerade, metaloprerade, obrade tekstila, građevinarstva, poljoprivrede, prehrambene industrije, uslužnih djelatnosti, prometa i trgovine, u Bosni i Hercegovini.

Razvojna agencija Žepče također je uvela još jednu novost, a to je Registar poslovnih prostora, odnosno baza svih poslovnih prostora i zemljišta na području općine Žepče, koji su dostupni za najam ili prodaju, a u svrhu ostvarivanja poslovne aktivnosti. Cilj uspostave ovog registra jeste da se zadovolje potrebe preduzetnika za slobodnim lokacijama i prostorima za investitore, a što se pokazuje kao važan korak u poboljšanju poslovnog okruženja.

U sklopu projekata koji su podržani od Njemačke organizacije za razvoj – GiZ kreirani su dokumenti za uspostavu politike javno-privatnog dijaloga. Buduće aktivnosti RAŽ-a, u području javno-privatnog dijaloga bit će usmjerene na informiranje, konsultiranje, savjetovanje i pružanje konkretne podrške privatnom sektoru o svim važnim pitanjima lokalnog i ekonomskog razvoja, i uključivanje privatnog sektora u proces donošenja odluka o razvoju zajednice i unapređenje poslovnog okruženja. Očekuju se brojne zajedničke akcije javnog i privatnog sektora u općini Žepče koje bi trebale rezultirati zadržavanjem postojećih radnih mjesta i novo zapošljavanje, te kvalitetnom logističkom podrškom postojećim i budućim investitorima od strane javnog sektora u općini Žepče.

Razvojna agencija Žepče će u 2014. godini organizovati 2. Gospodarski forum Žepče 2014. godine koji će biti fokusiran na razmjenu dobrih praksi i iskustava kao i privlačenje investicija u općinu Žepče. Također se planira organizovanje nekoliko poslovnih susreta, i stručnih seminara namijenjenih jačanju kapaciteta menadžmenta MMSP sektora u općini Žepče. Već su započele pripreme na izradi dokumenta Lokalnog akcionog plana zapošljavanja općine Žepče, kao i aktivnosti na uspostavi “One – stop shop” servisa za MMSP-a pri RAŽ-u.

Copyright © 2002 - 2023 Zepce.ba portal