Poveži se putem

Sport

Kinđetov Kup – sistem A: Orlovik u polufinalu protiv Slobode u Žepču

Objavljeno

-

Jučer je u Sarajevu, u prostorijama Košarkaškog saveza Kantona Sarajevo, sa početkom od 13 sati održano žrijebanje parova Kupa Bosne i Hercegovine. Na izvlačenju su bili prisutni predstavnici klubova koji su ostvarili plasman u idući krug kroz takmičenja u svojim kantonalnim, odnosno regionalnim, košarkaškim savezima. Za takmičenje su prijavljeni sljedeći klubovi:

KK BOSNA MERIDIAN BET Sarajevo (KSK Sarajevo)
OKK SLOBODA Tuzla (RKS Tuzla)
KK ORLOVIK NANSI Žepče (KS ZDK)
KK PROMO Donji Vakuf (KKS SBK/KSB)

Na izvlačenju parova ispred košarkaškog kluba Sloboda bio je šef stručnog štaba Nedim Džemić, a nakon izvršenog žrijeba odlučeno je da se u polufinalima sastaju ekipe Orlovika i Slobode te ekipe Proma i Bosne. Prvo polufinale bit će odigrano u Žepču dok je drugi polufinalni susret zakazan u Donjem Vakufu. Sloboda ove sezone brani naslov osvajača Kupa sistema “A” budući da su prošle godine u finalnom susretu savladali ekipu sarajevskih Sparsa rezultatom 65:63 i tako se kvalifikovali na završni turnir.

Predstavnici kantonalnih, odnosno regionalnih, košarkaških saveza razigravaju se kroz polufinala za finalni susret i prvo mjesto koje vodi u polufinale završnice Kupa “Mirza Delibašić”. Utakmice su na rasporedu 25.01.2023. godine sa mogućnošću odgode dan prije ili poslije uz saglasnost ekipa. Satnica i tačan termin odigravanja bit će poznati nakon dogovora ekipa i potvrde košarkaškog saveza.

POLUFINALE

25.01.2023. | Orlovik Nansi vs Sloboda (Žepče)
25.01.2023. | Promo Donji Vakuf vs Bosna Meridianbet (Donji Vakuf)

Advertisement

FINALE

08.02.2023. | Pobjednik utakmice 01 Orlovik – Sloboda vs Pobjednik utakmice 02 Promo Donji Vakuf vs Bosna Meridianbet

Copyright © 2002 - 2023 Zepce.ba portal