Poveži se putem

BiH

Lufthansa u štrajku, otkazani i letovi za BiH

Objavljeno

-

Njemačka aviokompanija Lufthansa najavila je otkazivanje gotovo svih svojih letova u Njemačkoj u srijedu zbog štrajka, a najavljeni štrajk uticao je i na otkazivanje linija prema Bosni i Hercegovini.

S obzirom na to da će štrajk osoblja imati “velike operativne posljedice usred vrhunca turističke sezone”, iz ove aviokompanije su kazali da su prisiljeni otkazati “gotovo cijeli raspored letova u centrima u Frankfurtu i Minhenu za srijedu.”

Prema informacijama sa Međunarodnog aerodroma u Sarajevu otkazan je i let za bh. glavni grad koji je iz Frankfurta treba doletjeti u 11:40.

Budući da je sezona ljetnih praznika u toku, aiz Luftanse su kazali da već radi pod velikim pritiskom na ponovnom uspostavljanju rasporeda letova za ovaj vikend, nakon prethodnih štrajkova.

Štrajk od srijede još uvijek može dovesti do pojedinačnih otkazivanja ili kašnjenja letova u četvrtak i petak, upozoreno je.

U Frankfurtu će biti otkazano ukupno 678 letova, od čega 32 u utorak i 646 u srijedu, navodi se u Lufthansi, a iz Minhena neće poletjeti ukupno 345 letova, uključujući 15 u utorak i 330 u srijedu. Procjenjuje se da će biti pogođeno 42.000 putnika.

Advertisement

Copyright © 2002 - 2023 Zepce.ba portal