Poveži se putem

Žepče

Maglaj i Doboj podržali projekat žepačkog GSS-a “Povezani kroz solidarnost”

Objavljeno

-

Općina Maglaj i Grad Doboj podržavaju projekt “Povezani kroz solidarnost” s ciljem podrške osnivanja Gorske službe spašavanja Maglaj i Doboj, te nabavke opreme za potrage i spašavanje. Projekt ima za cilj poboljšati kapacitete za reagiranje u hitnim situacijama i pružiti učinkovitu pomoć građanima/kama u nepristupačnim područjima.

Općina Maglaj i Grad Doboj su prepoznali važnost osnivanja gorskih službi spašavanja kako bi se brzo i učinkovito reagiralo u slučajevima nestalih i izgubljenih osoba, te drugih hitnih situacija na teško dostupnim područjima ovih i zajednica okruženja. Osim toga, kroz projekat je planirana nabavka potrebne opreme za članove GSS-a, kako bi se osigurala njihova sigurnost i učinkovito obavljanje zadataka.

Projekat obuhvaća obuke iz područja medicine gorskog spašavanja kao i područja potrage. Kroz specijalizirane obuke, članovi/ce steći će znanja i vještine potrebne za pružanje prve pomoći i medicinske skrbi na teško dostupnim mjestima, te biti obučeni za izvođenje potrage i spašavanja u zahtjevnim uvjetima.

Suradnja između Općine Maglaj, Grada Doboj i projektnih partnera će biti ključna za uspješnu implementaciju projekta “Povezani kroz solidarnost”.

Navedene lokalne zajednice su prepoznale važnost ulaganja u sigurnost građana/ki i podršku kapacitetima koji mogu reagirati u hitnim situacijama.

– Projekat predstavlja važan korak prema izgradnji sigurnih zajednica i jačanju kapaciteta za spašavanje i zaštitu građana i građanki. Vjerujemo da će ova inicijativa imati pozitivan utjecaj na lokalne zajednice i da će doprinijeti poboljšanju sigurnosti i dobrobiti svih stanovnika , istaknuo je Toni Matijević, koordinator projekta.

Advertisement

U narednom periodu planirano je organiziranje sastanaka u Maglaju i Doboju s ciljem upoznavanja zainteresiranih osoba sa radom i potencijalnim članstvom u stanicama Maglaj i Doboj.

Sve aktivnosti podržane su kroz projekt Jačanje povjerenja i kohezije u zajednicama u Bosni i Hercegovini, koji financira Služba za instrumente vanjske politike (FPI) Europske unije u okviru Instrumenta za susjedstvo, razvoj i međunarodnu suradnju (NDICI).

Ovaj projekt provode Europska unija u Bosni i Hercegovini, United Nations u BiH, Misija OESS-a u Bosni i Hercegovini i Vijeće Europe – Ured u Sarajevu.

Copyright © 2002 - 2023 Zepce.ba portal