Poveži se putem

Žepče

Ministar Marić pozdravio učesnike sajma “Dani maline i meda”

Objavljeno

-

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Zeničko-dobojskog kantona, Vinko Marić najavio je na otvaranju Sajma poljoprivrednih proizvoda u Žepču, da će pčelarski obrti ove godine dobiti po 2.941,00 konvertibilnu marku.

“Dani maline i meda” svečano su otvoreni danas na žepačkoj tržnici, a poljoprivredni proizvođači iz trideset bosanskohercegovačkih opština počeli su da prodaju svoje proizvode na štandovima koje je obezbijedio organizator. Ovo je, inače, sajam koji se organizuje već sedmu godinu u Žepču.

  • Pčelari kojima je to osnovna djelatnost će dobiti podsticaj u iznosu od 2.941 konvertibilnu marku, a resorno ministarsrstvo je planiralo da za malinare sa našeg kantona izdvoji 600.000 KM poticajnih sredstava – rekao je ministar Marić.

On je pozdravio izlagače koji su doputovali iz raznih krajeva Bosne i Hercegovine i u ime premijerke ZDK Amre Mehmedić i kantonalne vlade uputio pozdravne riječi učesnicima koji su prezentovali svoje proizvode.

  • Još jednom sam se uvjerio da je u poljoprivredi veliki potencijal, a posebno me raduje što Žepče prednjači u proizvodnji maline, meda i drugih proizvoda koji postaju sve traženiji. Posebno se cijene proizvodi malih proizvođača koji grade svoje brendove i nude vrhunski kvalitet – izjavio je za naš portal Vinko Marić, ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Zeničko-dobojskog kantona.

Copyright © 2002 - 2023 Zepce.ba portal