Poveži se putem

Sport

Matej Sarajlić: „Izabrao sam Mostar kako bih mogao uskladiti fakutet i rukomet“

Objavljeno

-

Na poziciji desnoga beka Hrvatskoga muškog rukometnoga kluba Zrinjski u prvoj postavi igra Matej Sarajlić koji, uz to, studira kemiju na Fakultetu prirodoslovno-matematičkih i odgojnih znanosti Sveučilišta u Mostaru.

Prije nego što je zaigrao za Zrinjski, nosio je dres rukometnoga kluba svoga rodnog Žepča. Nakon završene gimnazije odlučio je nastaviti školovanje što je utjecalo na izbor kluba u kojem će igrati.

-„Imao sam ponude iz nekoliko bosanskohercegovačkih gradova, ali sam izabrao Mostar kako bih mogao uskladiti fakultet i rukomet“, rekao je Matej.

Rukometom se počeo baviti u sezoni 2008. / 2009. i tada je sa svojim RK Žepče imao priliku igrati u skoro svim bh. gradovima. Već na početku bavljenja rukometom njegov talenat bio je prepoznat.

-„Kao junior rukometnoga kluba Žepče sudjelovao sam na turniru u mađarskome gradu Szeged i tada sam proglašen za najboljega desnog beka turnira i uvršten sam u idealnu postavu.“

Advertisement

Matej je trenutno druga godina Studija kemije i redovni je student. Sve svoje obaveze na fakultetu uspješno obavlja, a klub mu izlazi u susret koliko god mu je to potrebno.

-„Ako moram učiti, samo se javim treneru i on poštuje moju posvećenost studiranju.“

Matej s predavanja ne izostaje.

-„Mislim da mogu izostati sa 50 posto predavanja. To pravo još nisam iskoristio, ali mislim da hoću kako sezona bude odmicala.“

Matej je oduvijek bio sportski tip i znao je da je sport ono čime se želi baviti, ali to nije bio razlog da ne upiše fakultet.

„Fakultet mi je rezerva, bolje ne riskirati. Ako mi ne uspije u rukometu, uvijek imam fakultet, a kemija mi ide, dobar sam u tome i mislim da imam perspektivu sa njom“, rekao je Matej.

(Treci.ba/Marica Ćavara)

Advertisement

Copyright © 2002 - 2023 Zepce.ba portal