Poveži se putem

Religija

Muftija zenički posjetio mektebe u Žepču

Objavljeno

-

U subotu 04. 02. 2017. godine muftija zenički doc. dr. Ejub ef. Dautović, u pratnji glavnog imama Izet ef. Efendića i sekretara Edin ef. Kavazovića, posjetio je mektebe na području Medžlisa Islamske zajednice Žepče. Tom prilikom muftija zenički posjetio je mektebe Ferhat-pašine džamije i džemata Ozimica.

Posjeta mektebima realizirana je u okviru redovnih aktivnosti muftije zeničkog, a imala je za cilj upoznavanje sa stanjem mektebske nastave, upoznavanje sa načinom rada muallima, pružanje podrške muallimima u njihovom radu i poboljšanje kreativnosti muallima koja je neophodna za uspjeh u mektebskoj nastavi.

U okviru boravka na području Medžlisa Islamske zajednice Žepče muftija zenički posjetio je privrednika Mirsada Malićbegovića, vlasnika preduzeća ”Banjotrans” Žepče, a nakon podne-namaza muftija se obratio članicama Udruženja žena Medžlisa Islamske zajednice Žepče, koje su organizirale predavanje i druženje sa mr. Sabrijom Mehmedović, koordinatoricom za ženski aktivizam pri Muftijstvu sarajevskom.

Copyright © 2002 - 2023 Zepce.ba portal