Poveži se putem

Religija

Muftija zenički u radnoj posjeti Žepču

Objavljeno

-

U utorak 23. 10. 2018. godine muftija zenički doc. dr. Ejub ef. Dautović, sa saradnicima Edinom Kavazovićem i Adnanom Husićem, posjetio je Medžlis Islamske zajednice Žepče.

Tom prilikom muftija se susreo sa glavnim imamom Džafer ef. Gračićem i sekretarom Medžlisa g-đom. Amirom Mehmedović. Glavni imam je muftiju upoznao sa stanjem vjerskog života na području Medžlisa Islamske zajednice Žepče, sa posebnim akcentom na stanje u oblasti mektebske nastave, vjeronauke, vakufske imovine, rada sa mladima i ženskom populacijom, kao i na značajnije projekte čija je realizacija planirana u narednom periodu.

Muftija zenički zahvalio se glavnom imamu i sekretaru na informacijama o stanju vjerskog života i administrativno-pravnog poslovanja Medžlisa Islamske zajednice Žepče, čestitao na postignutim rezultatima u radu, posebno ističući projekat stipendiranja učenika i studenata i iskorištenost vakufske imovine i kreativnost na promociji mekteba i mektebske nastave.

Također, muftija je zatražio da Medžlis Islamske zajednice Žepče u svom budućem radu posebnu pažnju fokusira na projekte opremanja mektebskih učionica po propisanim standardima, izgradnju imamskih kuća i stanova, kao i na poboljšanje materijalnog statusa imama, a imajući u vidu da je prosjek plata imama na području Medžlisa ispod prosjeka u FBiH.

(MIZ Žepče)

Copyright © 2002 - 2023 Zepce.ba portal