Poveži se putem

Sport

Nakon prve runde pregovora nije postignut dogovor između NSBiH iVahida Halilhodžića

Objavljeno

-

Delegacija Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine večeras je u Makarskoj razgovarala s proslavljenjim bh. nogometnim stručnjakom Vahidom Halilhodžićem o mogućnosti njegovog preuzimanja nogometne reprezentacije BiH. S Halilhodžićem su pregovarali predsjednik Saveza Elvedin Begić, potpredsjednik Ivan Beus, član Odbora za posredovanje i savjetovanje Sead Kajtaz i generalni sekretar Jasmin Baković.

Kako javlja portal Reprezentacija.ba, Halilhodžić nije prihvatio, ali ni odbio ponudu Nogometnog saveza BiH, a nova runda pregovora s renomiranim strategom će biti obavljena u subotu.

Halilhodžić je zadnji angažman imao u turskom Trabzonsporu, gdje se nije dugo zadržao, a prije toga je na svjetskom prvenstvu u Brazilu s mnogo uspjeha predvodio selekciju Alžira koja je plasmanom u osminu finala postigla svoj naveći uspjeh na svjetskoj smotri.

Javnost u BiH se nada da bi eminentni bh. strateg mogao preuzeti seniorsku nogometnu selekciju BiH, koja se nalazi u nezavidnoj situaciji u kvalifikacijama za evropsko prvenstvo 2016. godine sa samo dva osvojena boda iz četiri odigrane utakmice.

Advertisement

Copyright © 2002 - 2023 Zepce.ba portal