Poveži se putem

Žepče

Neformalna grupa “Moje Žepče” – ‘Mladim snagama do ruralnog razvoja”

Objavljeno

-

Neformalna grupa mladih „Moje Žepče“ u okviru projekta „Mladim snagama do ruralnog razvoja“ započela je sa održavanjem prvih radionica.

U utorak, 26.12.2019. s početkom u 8:30 h u  prostorijama OŠ „Begov Han“ učenici devetih razreda OŠ “Žepče“ i OŠ ,,Begov Han” kroz prvu radionicu imali su priliku upoznati se sa pojmovima ruralnog razvoja, educirati se o važnosti razvoja naših ruralnih krajeva, te o gospodarskoj važnosti razvoja naših sela. U sklopu ove edukacije učenici su upoznati sa poljoprivrednim kulturama koje se uzgajaju u općini Žepče i samim stanjem poljoprivrede u općini Žepče.

Nakon završene prve radionice, u prostorijama KŠC „Don Bosco“ Žepče, učenici su sudjelovali u praktičnoj radionici na temu „Vegetativno razmnožavanje cvijeća“ pod vodstvom nastavnice Antonije Jukić uz sudjelovanje učenika trećeg razreda Agroturističke škole.

Cilj radionice je bio zainteresirati učenike da svoje obrazovanje nastave u KŠC „Don Bosco“, te da odaberu jedan od smjerova vezanih za poljoprivredu, kako bi naši krajevi osigurali educiranu mladu snagu kao pokretače ruralnog razvoja i pokretače poljoprivredne proizvodnje u našoj Općini.

Isti dan, također, održana je i debata na temu „Mir i pomirenje nekad i danas“. U sklopu debate učenici su raspravljali o temi mira i pomirenja kako u Žepču, tako i u cijeloj BiH. Svoje poruke mira i zajedništva poslali su široj javnosti putem plakata kojih su izradili nakon debate.

Projekt je stvorio ugodan ambijent za mlade različitih nacija i religija kroz zajedničko druženje i edukaciju, a sve u cilju stvaranja povoljnog životnog okruženja, održavanja mira i stvaranja prijateljstva.

Advertisement

U narednim danima neformalna grupa mladih „Moje Žepče“ realizirati će i ostale projektne aktivnosti.

Projekt je podržan kroz USAID-ov projekt PRO-Budućnost koji provodi američka humanitarna organizacija Catholic Relief Services s partnerima: Caritasom BiH, Institutom za razvoj mladih KULT, Forumom građana Tuzla i Helsinškim parlamentom građana Banja Luka. Isti je također podržan od strane Općine Žepče, koja je ujedno i sufinansijer projekta.

Copyright © 2002 - 2023 Zepce.ba portal