Poveži se putem

Kultura

U subotu održana manifestacija “Bosanska noć u Beču”

Objavljeno

-

U subotu, 23.11.2019. u glavnom gradu Austrije održana je „Bosanska noć u Beču“. Dvosatni kulturno-zabavni program upriličen je povodom obilježavanja Dana državnosti BiH, ali i Općeg/opšteg mirovnog sporazuma za BiH. U programu je nastupilo preko 70 umjetnika iz Bosne (FBiH i RS-a) koji su, svojim profesionalnim nastupom, oduševili  brojne posjetitelje.

Program je počeo prikazivanjem kratkog filma o Bosni i Hercegovini. Nakon pozdravnih riječi gosp. Ragiba Delića, u ime domaćina, te obraćanja  gosp. Kemala Kozarića, veleposlanika/ambasadora BiH u Beču nastupili su:  KUD“Ilhamija“ Ž. Polje, Žepče, HKUD“Gromovnik“ N. Šeher, Maglaj, KUD“Miloš Kupres“ Kožuhe, Doboj, Plesni par Glorija Nedić i Jovan Dadovski iz Doboja, pučki pjesnik Pero Jukić Pop, kvartet harmonika iz Srednje muzičke škole Zenica, ženski zbor „Emptianae“ Žepče,  pjevači Nerma Vrabac i Ante Kelavić, te glumac Semin Smajlović.

Na kraju programa, urednik projekta, Marinko Kelavić, zahvalio se veoma zadovoljnoj publici, donatorima i Federalnoj televiziji koji su pomogli u realizaciji ovog mega-projekta.

Organizatori programa su bili Institut za stručno-informativno-kulturnu djelatnost i ispitivanje javnog mišljenja u BiH i EU-državama iz Beča i PESRD “Oaza mira“ Maglaj, a projekt su podržali: Federalno ministarstvo kulture i sporta, Skupština Ze-do kantona, BH “Telecom“, „Bingo“ Tuzla, „Cromont“ Žepče, Vinarija“Povratak“ Žepče, „Prograd“ Žepče, IM“Semić“ Visoko, „Kakanj petrol“ Kakanj, Lovačko društvo „Orlovik“ Žepče, „Budo Export“ Grabovica-Žepče, „Armani Trade“ Žepče, „Bontex“ Maglaj, te drugi sponzori iz Beča.

Advertisement

Copyright © 2002 - 2023 Zepce.ba portal