Poveži se putem

BiH

Pero Gudelj: Novi FIS u Žepču na 8.000 kvadrata

Objavljeno

-

Na nedavno održanom Sarajevo Business Forumu prvi put su dodijeljena priznanja Sarajevo Business Bridge zaslužnim firmama i pojedincima. Među dobitnicima priznanja je vlasnik Poslovnog sistema FIS iz Viteza Pero Gudelj. On je dobio priznanje za osobu koja je u protekloj godini inspirisala regiju.

– “Mnogo mi znači priznanje da sam osoba koja je inspirisala regiju, ali to nije samo moja zasluga nego 3.100 uposlenih, koliko ih trenutno imamo u FIS-u”, kazao je na početku razgovora za Oslobođenje vlasnik FIS-a Pero Gudelj.

FIS je, kako je kazao Gudelj, postao priznata kompanija koja je pokrenula proizvodnju i nametnula se kao proizvođač namještaja, tekstila, čarapa, te kao trgovac sa 14 prodajnih objekata.

– “Ove godine otvaramo tri nova objekta u Mostaru, Doboju i Žepču. Novi objekat od 8.000 kvadrata u Žepču je puno veći i funkcionalniji od onog koji smo dosad imali”, istakao je Gudelj, te dodao: “Upravo smo završili jednu proizvodnu zgradu od 10.000 kvadrata i ulažemo pet miliona maraka u nove strojeve, gdje će biti smještena proizvodnja isključivo od punog drveta, od domaće sirovine.”

FIS je na SBF-u tražio upravo partnere za izvoz ili zajedničko ulaganje i imali su dobre kontakte. Pregovarali su za opremanje hotela u Dubaiju i Rusiji. Gudelj očekuje plodonosnu saradnju, a riječ je o hotelima veće kategorije, gdje bi FIS izvozio poluproizvode ili finalne proizvode.

Advertisement

Cijeli tekst pročitajte u današnjem printanom izdanju Oslobođenja.

Copyright © 2002 - 2023 Zepce.ba portal