Poveži se putem

Žepče

Obavijest o prijavi obrađivanog poljoprivrednog zemljišta

Objavljeno

-

Obavještavaju se poljoprivrednici općine Žepče da  Federalno  ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva, sukladno novoj Strategiji poljoprivrede i ruralnog razvoja, razmatra mogućnost kako da se povećaju površine obrade poljoprivrednog zemljišta i kao takve uključe u sustav novčanih potpora.

Prvi korak u tom procesu je prikupljanje što točnijih podataka o površinama i kategorijama poljoprivrednog zemljišta u privatnom vlasništvu koje poljoprivrednici već obrađuju a iz razloga što nisu vlasnici tog zemljišta, odnosno ne posjeduju ugovor o zakupu  ili drugi dokaz o korištenju, ne mogu izvršiti upisivanje tog zemljišta u registar poljoprivrednih gospodarstava (RPG) te kao izravnu posljedicu imaju nemogućnost ostvarivanja prava na novčanu potporu.

Zbog navedenog, pozivaju se poljoprivrednici općine Žepče koji obrađuju  poljoprivredno zemljište  u privatnom vlasništvu a koje do sada nisu mogli upisati u Registar poljoprivrednih gazdinstava/ klijenata, da izvrše prijavu površine i kategorije takvog zemljišta. Za prijavu klijent ne treba trenutno dostavljati nikakve materijalne dokaze nego će prijavu izvršiti putem usmene izjave. Podaci će se unositi u predviđene tabele i dostaviti Ministarstvu.

Prijave se vrše u Službi za gospodarstvo i financije općine Žepče- ured broj 12 najkasnije do 19.12.2023.  ili na telefon 032 888 626.  

Po ovlaštenju Općinskog Načelnika
Pomoćnik Općinskog Načelnika

 Namik Malićbegović, dipl.oec.

Advertisement

Copyright © 2002 - 2023 Zepce.ba portal