Poveži se putem

BiH

Održan četvrti sastanak BEAR Tima lanca vrijednosti jagodičastog voća

Objavljeno

-

U srijedu, 10.06.2015.god. u Tesliću je održan četvrti sastanak BEAR Tima lanca vrijednosti jagodičastog voća. Sastanku je prisustvovalo 20-tak članova Tima kojeg čine predstavnici javnog i privatnog sektora, predstavnici zadruga, udruženja, proizvođača i otkupljivača jagodičastog voća u BEAR regiji (Tešanj, Teslić i Žepče).

Na sastanku je razgovarano o dinamici realizacije Operativnog plana za 2015. godinu u sklopu GIZ ProLocala, (III. komponenta).

Voditelji podtimova u sklopu BEAR Tima, direktorica RAŽ-a Branka Janko, šef Odsjeka za razvoj opštine Teslić, Dragan Mišić i direktor TRA Ismar Alagić, su predstavili planove aktivnosti podtimova i planiranu dinamiku realizacije aktivnosti.

Sastanku su prisustvovali Nermina Vikalo ispred Udruženja „Spektar“ koja je koordinatorica projekta „Solarne sušare“ koji se trenutno implementira u  Srebreniku, te predstavnici OXFAM-a, Majda Mujanović i Armin Alijagić koji su prezentirali PILOT projekt lanca vrijednosti jagodičastog voća, koji se implementira na području općina Žepče, Zavidovići i Maglaj. Ispred Švicarskog Caritasa gost je bio Hemo Jusović koji je govorio o njihovim dosadašnjim iskustvima rada u ovom sektoru, te primjerima dobre prakse koji se mogu primijeniti i na BEAR području.

Na sastanku je jednoglasno usvojen i Pravilnik o radu BEAR Tima lanca vrijednosti jagodičastog voća.

Naredni sastanak BEAR Tima lanca vrijednosti jagodičastog voća održati će se u rujnu 2015.god u Žepču.

Advertisement

BEAR Tim lanca vrijednosti jagodastog voća osnovan je u Tesliću, 13. siječnja 2015. godine, na inicijativu razvojnih agencija iz Tešnja i Žepča te općine Teslić, a u saradnji sa Deutsche Gesellschaft fur Internationale Zusammenarbeit, GIZ.

Copyright © 2002 - 2023 Zepce.ba portal