Poveži se putem

Žepče

Održan prvi ovogodišnji dekanatski susret krizmanika u Žepču

Objavljeno

-

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih Ivan Pavao II. (NCM) već nekoliko godina uspješno organizira dekanatske susrete krizmanika. Jedan takav održan je u subotu, 21. veljače, u žepačkom dekanatu, točnije u prostorijama Katoličkog školskog centra Don Bosco u Žepču.

Na ovom jednodnevnom susretu sudjelovalo je 110 krizmanika iz tri župe: Lug Brankovići, Žepče i Globarica. Budući da je Papa Franjo proglasio 2015. godinu Godinom posvećenog života, radionice koje su volonteri NCM-a u sedam različitih skupina obrađivali s mladima bile su prožete tom temom. Salezijanski novak Ivan Veriga kratko je pred budućim krizmanicima iznio svoje razmatranje o tome što za njega osobno znači Bogu posvetiti život, kako se osjetio pozvanim za put koji je izabrao, te s kojim se poteškoćama ali i radostima do sada susreo u svom pozivu.

Cilj ovoga susreta bio je na kreativan i zabavan način posvijestiti mladima da svi posjeduju neke darove i talente i da, koristeći ih u svakodnevnom životu, svatko od njih može živjeti posvećeni život. Nakon što su kroz diskusije u skupinama došli do određenih zaključaka, svaka skupina je rezultate svoga rada praktično predstavila, tj. simbolično su prikazali svoje poslanje na hamer papiru i predstavili ga pred svima. „Bio je ovo za mene jedan uistinu predivan i u potpunosti iskorišten dan. Drago mi je što sam upoznala i svoje vršnjake iz drugih župa. Rad u skupinama za mene je bio zabavan i opušten. Naučila sam mnogo o tome kakvi su ljudi kojima sam okružena i na koji način sam i ja ustvari pozvana pomoći potrebitima i nevjernicima. Moje znanje o sakramentu sv. Potvrde, ovim susretom je značajno produbljeno. Zahvalna sam svima koji su mi omogućili da danas budem ovdje.“, istakla je Helena Tomas (13) iz župe Lug Brankovići.

Ovaj veseo i produktivan dan završen je sv. Misom u Crkvi Svetoga Ante Padovanskog u Žepču. Mladi žepačkog dekanata su svojim radom i aktivnošću dokazali da veoma odgovorno shvaćaju sakrament koji je pred njima te da su odlučni na svoj put ponijeti svoje talente i koristiti ih u službi Božje ljubavi kao zahvalnost za sve darove koje su oni primili. Na njihovom putu želimo im obilje Božjeg blagoslova i radosti!

Zahvaljujemo se župnicima župa koje su poslali svoje mlade da sudjeluju na ovom susretu, hvala voditeljima mladih, hvala župniku vlč. Predragu Stojčević što je pomogao u organizaciji ovog susreta, a posebno hvala ravnatelju KŠC-a Don Bosco Žepče don Josipu Krpiću koji nam je ustupio prostorije za realizaciju prvog ovogodišnjeg dekanatskog susreta krizmanika, poručuju organizatori iz Nadbiskupijskog centra za pastoral mladih Ivan Pavao II .

Na samom kraju, veliko hvala i volonterima koji su izdvojili svoje slobodno vrijeme i pomogli da se ovaj Dekanatski susret krizmanika uspješno realizira.

Advertisement

Copyright © 2002 - 2023 Zepce.ba portal