Poveži se putem

Žepče

Održan prvi ovogodišnji dekanatski susret krizmanika u Žepču

Objavljeno

-

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih Ivan Pavao II. (NCM) već nekoliko godina uspješno organizira dekanatske susrete krizmanika. Jedan takav održan je u subotu, 21. veljače, u žepačkom dekanatu, točnije u prostorijama Katoličkog školskog centra Don Bosco u Žepču.

Na ovom jednodnevnom susretu sudjelovalo je 110 krizmanika iz tri župe: Lug Brankovići, Žepče i Globarica. Budući da je Papa Franjo proglasio 2015. godinu Godinom posvećenog života, radionice koje su volonteri NCM-a u sedam različitih skupina obrađivali s mladima bile su prožete tom temom. Salezijanski novak Ivan Veriga kratko je pred budućim krizmanicima iznio svoje razmatranje o tome što za njega osobno znači Bogu posvetiti život, kako se osjetio pozvanim za put koji je izabrao, te s kojim se poteškoćama ali i radostima do sada susreo u svom pozivu.

Cilj ovoga susreta bio je na kreativan i zabavan način posvijestiti mladima da svi posjeduju neke darove i talente i da, koristeći ih u svakodnevnom životu, svatko od njih može živjeti posvećeni život. Nakon što su kroz diskusije u skupinama došli do određenih zaključaka, svaka skupina je rezultate svoga rada praktično predstavila, tj. simbolično su prikazali svoje poslanje na hamer papiru i predstavili ga pred svima. „Bio je ovo za mene jedan uistinu predivan i u potpunosti iskorišten dan. Drago mi je što sam upoznala i svoje vršnjake iz drugih župa. Rad u skupinama za mene je bio zabavan i opušten. Naučila sam mnogo o tome kakvi su ljudi kojima sam okružena i na koji način sam i ja ustvari pozvana pomoći potrebitima i nevjernicima. Moje znanje o sakramentu sv. Potvrde, ovim susretom je značajno produbljeno. Zahvalna sam svima koji su mi omogućili da danas budem ovdje.“, istakla je Helena Tomas (13) iz župe Lug Brankovići.

Advertisement

Ovaj veseo i produktivan dan završen je sv. Misom u Crkvi Svetoga Ante Padovanskog u Žepču. Mladi žepačkog dekanata su svojim radom i aktivnošću dokazali da veoma odgovorno shvaćaju sakrament koji je pred njima te da su odlučni na svoj put ponijeti svoje talente i koristiti ih u službi Božje ljubavi kao zahvalnost za sve darove koje su oni primili. Na njihovom putu želimo im obilje Božjeg blagoslova i radosti!

Zahvaljujemo se župnicima župa koje su poslali svoje mlade da sudjeluju na ovom susretu, hvala voditeljima mladih, hvala župniku vlč. Predragu Stojčević što je pomogao u organizaciji ovog susreta, a posebno hvala ravnatelju KŠC-a Don Bosco Žepče don Josipu Krpiću koji nam je ustupio prostorije za realizaciju prvog ovogodišnjeg dekanatskog susreta krizmanika, poručuju organizatori iz Nadbiskupijskog centra za pastoral mladih Ivan Pavao II .

Na samom kraju, veliko hvala i volonterima koji su izdvojili svoje slobodno vrijeme i pomogli da se ovaj Dekanatski susret krizmanika uspješno realizira.

Advertisement

Copyright © 2002 - 2022 Zepce.ba portal