Poveži se putem

Žepče

Održan Zbor građana i provedeni izbori u MZ Zenički Put

Objavljeno

-

Sukladno dobivenim smjernicama od strane općinske administracije Žepča, Mjesna zajednica Zenički Put dana 19.02.2017. godine održala je Zbor građana na kojem su podnesena izvješća radu, te izabrano novo vodstvo Mjesne zajednice u mandatu od četiri godine.   

Zbor građana je održan u Sali OV Žepča, a na istom je sudjelovao veliki broj građana MZ Zenički Put. Na početku Zbora, prethodni saziv Vijeća mjesne zajednice podnio je izvješće o radu u kojem su prezentirane sve provedene aktivnosti, problemi i poteškoće,  kao i započete aktivnost koje je potrebno realizirati u 2017. godini. Izvješće o radu Mjesne zajednice i finansijsko izvješće koje je također podneseno, jednoglasno su usvojena od strane Zbora građana. Od strane građana pozdravljene su aktivnosti koje su rezultirale izgradnjom pothodnika ispod putne komunikacije M17, ulazak Mjesne zajednice Zenički Put u projekat koji finansira UNDP pod nazivom „Jačanje uloge mjesnih zajednica„ , kao i aktivnosti Općine Žepče i Mjesne zajednice na betoniranju puta prema Đerecima, koje će se provesti u proljeće.

Prije početka izbornog proces, a sukladno Statutu MZ Zenički Put, usvojen je Poslovnik o radu Zbora tokom provedbe izbora, u sklopu kojeg su građani upoznati o načinu izbora, mogućnosti biranja i predlaganja, kao i tijela MZ u koje su biraju kandidati. Tokom predlaganja kandidata  vodilo se računa o rodnoj jednakosti, uključenost mladih, kao i teritorijalna  i nacionalna  uravnotežena zastupljenost u tijela Mjesne zajednice.

Nakon izbornog procesa izabrani su sljedeći kandidati:
Za predsjednika Zbora izabran je Dragan Janko, a za članove Predsjedništva zbora izabrani su Drago Cvjetković i Midho Mehić.
Za predsjednika Mjesne zajednice, odnosno Vijeća MZ izabran je Alija Kahriman, za blagajnika Zehrudin Prijić, sekretara  Sanela Mirvić, a za članove Vijeća izabrani su Anto Dragičević, Nihad Kuko, Đemka Zvekić i Admir Kahriman.

Advertisement

Copyright © 2002 - 2023 Zepce.ba portal