Poveži se putem

Kultura

Održana 6. Šeherska tucijada

Objavljeno

-

U organizaciji HKUD “Gromovnik“ Novi Šeher i pomoć Župnog ureda „Sv. Ilija Prorok“, u nedjelju, 21. 04. 2019. godine, u Novom Šeheru je priređen vrlo komičan kulturno-zabavni program pod nazivom „VI Še'erska tucijada“.

Nakon sv. mise na platou ispred župne crkve sv. Ilije Proroka igralo se i pjevalo, a  svakako najzanimljiviji dio programa je bilo natjecanje u tucanju kuhanih jaja-pisanica. Za ovu prigodu brojni natjecatelji su već danima pripremali najtvrđa kokošja jaja. Na kraju, najtvrđe jaje i prvo mjesto je osvojila Jelka Pervan pobjedivši u finalu „ljutu“ suparnicu Jelu Ezgetu.

U izboru za najljepše šareno jaje-pisanicu, rađenu isključivo na tradicionalan način, pobijedila je mlada Katarine Topić. Drugo mjesto je ovojila Jela Ezgeta a treće starica Ljubica Maglica.

Zahvaljujući domaćim sponzorima za pobjednike su osigurane i novčane nagrade. Imajući u vidu da za Uskrs dolaze i brojni župljani iz dijaspore, osim očuvanja tradicije, ovakvi vidovi druženja imaju višestruki učinak na jačanju veza sa našim iseljenicima.

(M.Kelavić/Zepce.ba)

Advertisement

Copyright © 2002 - 2023 Zepce.ba portal