Poveži se putem

Lokalni izbori 2016

OO DF Žepče: U žepačkom DF-u sigurni da ulaze u Vijeće

Objavljeno

-

U Demokratskoj fronti (DF) Žepče kažu da imaju veliku podudarnost sa Bilom Gejtsom i Stevom Jobsom. I jedni i drugi, krenuli su iz garaže. Ideje DF-a potekle su iz kuće Enaza Tokalića, nedaleko od trzanske džamije, koji je nosilac liste na ovogodišnjim izborima.

– DF je u Žepču izrastao u politički subjekt na koji se gleda sa respektom. Krenuli smo iz preuređene garaže, u malom privatnom prostoru, sa grupom entuzijasta. Dogurali smo do pune liste, do partije u kojoj nema unutrašnjih nesuglasica, klanova ili nesporazuma – kaže Tokalić.

I ostali vodeći ljudi DF-a smatraju da će narandžasta boja drugog oktobra preplaviti Žepče.

– Demokratsku frontu ne čine pohlepni političari, već ona velikom većinom okuplja izigrane i razočarane građane nezadovoljne dosadašnjim uskointeresnim pristupom vođenja politike.

Upravo takvi su i naši kandidati na listi za opštinsko vijeće, iskreni i odlučni – kaže Irfan Goralija, član Opštinskog izbornog štaba DF-a.

Sličnog mišljenja je i Dženad Memčić koji je pokrenuo pravu izbornu lavinu u Begovom Hanu. Sa aktivistima DF-a već je obezbijedio jedan mandat u lokalnom vijeću, samo zahvaljujući glasovima koje će osvojiti u Begovom Hanu.

Advertisement

 – Krajnje je vrijeme da odlučite želite li još jednu reprizu golgote koju živimo ili želite nešto novo, pošteno, napredno i odgovorno – pitao sam moje sugrađane i uvijek dobijao odgovore da ne žele reprizu lošeg filma – objašnjava Dženad Memčić, takođe član Opštinskog izbornog štaba DF-a.

Dino Omerčić, iz naselja Preko „specijalizirao“ se za zdravstvo, zahvaljujući mukotrpnoj borbi sa bolešću koju je imao. Kaže da se ni jednog momenta nije dvoumio da li da ide na listu DF-a.

– Bio sam borac u bolničkom krevetu i borac sam u DF-u. Siguran sam da ćemo osvojiti dovoljno mandata zbog kojih će nam zavidjeti – kaže Omerčić.

Izlazne ankete DF-a kazuju da će najveći gubitnik izbora u Žepču biti SDA, koja će osvojiti samo pet mandata a da su najveći dobitnici upravo oni jer se prvi put kandiduju na izborima i zadovoljni su i sa tri osvojena mandata. Prema istom izvoru SDP može računati samo na jednog vjećnika a iste prognoze daju i SBB-u. U telefonskoj anketi koju su proveli na 150 uzoraka, dobitnik će biti i HSP sa jednim osvojenim mandatom, dok će A SDA takođe uzeti jedan mandat.

Copyright © 2002 - 2023 Zepce.ba portal