Poveži se putem

Žepče

Općina Žepče: Informacija o zimskom održavanju cesta za 2023/24. godinu

Objavljeno

-

Poštovani građani,

Ispričavamo se što je u mjestima sa višom nadmorskom visinom bilo problema u prometu. Razlog tome je to što su ugovori za nekoliko dionica potpisani 10.1. ove godine, radi postupanja po žalbama u postupku javne nabavke.

Obzirom na pritužbe koje su se javile na društvenim mrežama u protekla 24 sata, ovim putem obavještavamo građane Općine Žepče, da je izvršen nadzor svih izvođača koji su potpisali ugovore o zimskom održavanjem puteva na području Općine Žepče i to na svim lokalnim cestama koje su u općinskoj nadležnosti za zimsko održavanje, u ukupnoj dužini od 123,40 km.

Izvođači za zimsko održavanje cesta u općini Žepče koji su potpisali ugovore su:
Agrokatava d.o.o. Žepče, Doboj putevi d.d. Doboj JugHajdić d.o.o. MaglajHunes d.o.o. Žepče, Ikan d.o.o. Zavidovići, IRR-EE d.o.o Žepče, Prijevoznik Pavao ZovkoZvjezdan Martić i GO Peša Žepče.

Svi su  se obvezali održavati ceste prohodnim u sezoni zimskog održavanja cesta do 15.03.2024. godine.

Prohodnost lokalnih cesta spada u  održavanja prvog reda radi osiguranja neometanog redovitog prijevoza što podrazumijeva prometovanje autobusa, kombija i putničkih vozila za potrebe prijevoza učenika, radnika i drugih putnika. Općina Žepče će preko izvođača radova sve učiniti kako bi ceste bile čiste i prohodne, ali i prijevozničke tvrtke moraju prilagoditi autobuse, kombije i ostala vozila zimskim uvjetima.

Advertisement

Sva poduzeća koja se bave prijevozom učenika, radnika i svih ostalih putnika, u slučaju nemogućnosti prometovanja se trebaju javiti u Službu za gospodarstvo i financije Općine Žepče kako bi Služba kontaktirala izabrane izvođače radova na zimskom održavanju da bi se put što prije očistio i učinio prohodnim.

Za čišćenje ostalih, manjih dionica čiji putevi ne spadaju u održavanje putnih pravaca prvog reda i za koje nije određen izvođač u postupku javne nabavke, općina je osigurala dodjelu goriva privatnim subjektima koje su odredile mjesne zajednice. Dodjela goriva je usklađena s vremenskim prilikama.

Sukladno zimskoj sezoni padavina, napominjemo kako je prema Odluci o održavanju čistoće i komunalnog reda Žepče, čišćenje snijega obaveza svih izabranih izvođača, ali i poduzeća i svih građana na području općine Žepče. Vlasnici i korisnici stambenih i stambeno- poslovnih zgrada i poslovnih prostora dužni su čistiti trotoare, kako bi se omogućio nesmetan promet i prolaz pješaka.

S poštovanjem,

Pomoćnik Službe za gospodarstvo i financije
Općine Žepče

Namik Maličbegović

Advertisement

Copyright © 2002 - 2023 Zepce.ba portal