Poveži se putem

Žepče

Općina Žepče uključena u projekat „Digitalni turistički BH itinerer“

Objavljeno

-

Razvojna Agencija Žepče je ove godine od strane općine Žepče zadužena za provedbu aktivnosti planiranih u sklopu projekta “Digital tourist BH itinerary”, u prijevodu “Digitalni turistički BH itinerer”, kojeg provodi Rotor, organizacija za razvoj turizma regije Doboj, uz finansijsku podršku Ambasade Sjedinjenih Američkih Država u Sarajevu.

U okviru planiranih aktivnosti Projekta, u narednih godinu dana Rotor će u saradnji sa partnerskim gradovima i općinama, među kojima je i Općina Žepče, kreirati sasvim novu turističku rutu namijenjenu turistima u tranzitu kroz BiH.

Nova turistička ruta će biti uvezana sa sličnim turističkim rutama, kao što je ATRIUM turistička ruta registrirana u Bruixelles-u kao 30. Kulturna ruta Europe, a čiji je implementator Projekta ATRIUM za BH tržište bio Rotor iz Doboja. Da bi njen kvalitet bio u skladu sa trendovima, ova turistička ruta imat će i svoj FUN page na facebook-u i QR-Code prisutan uz sve veće prometnice i turističke objekte u gradovima i općinama gdje se projekat bude implementirao.

U okviru projekta biti će kreirani savremeni multimedijalni i interaktivni promotivni alati i materijali. Ruta će imati i svoj QR kod na bilboardima, koji će biti prisutni na svim većim graničnim ulazima u BiH tokom turističke sezone 2015. godine.

Advertisement

Copyright © 2002 - 2023 Zepce.ba portal