Poveži se putem

Žepče

Otvoren božićno-novogodišnji sajam “Blagdanska čarolija”

Objavljeno

-

U petak, 16.12.2022., na platou Doma kulture svečano je otvoren jedanaesti božićno-novogodišnji sajam “Blagdanska čarolija”. Nakon uvodnog pozdrava ravnatelja JU Dom kulture Žepče Miroslava Ilića, sajam je otvorio općinski načelnik Mato Zovko.

Općina Žepče i JU Dom kulture Žepče su i ove godine organizirali, sada već tradicionalni Božićni sajam koji se ove godine održava od 16. do 22. prosinca 2022., na platou Doma kulture. Svoje izložbene štandove su postavili pojedinci, obrtnici, obiteljska poljoprivredna gospodarstva i različite udruge. Posjetitelji sajma ovih dana mogu pronaći bogatu ponudu tradicionalnih suvenira, nakita, domaćih slanih i slatkih delicija, meda i pčelinjih proizvoda, krema i melema, te drugih prigodnih božićnih poklona.

Na početku otvorenja obratio se ravnatelj JU “Dom kulture“ Žepče Miroslav Ilić rekavši kako nikad više izlagača nije sudjelovalo na sajmu. Također je zahvalio svima koji su na bilo koji način pomogli u organizaciji sajma.

Načelnik općine Žepče Mato Zovko svečano je otvorio sajam. „U ovoj našoj državi, u ovoj našoj općini žive tri naroda i svaki narod ima svoje vjerske blagdane. Mi se svi moramo učiti da poštujemo vjerske blagdane i da sudjelujemo u ovim predblagdanskim radostima bez obzira bio to Božić, Uskrs, Vaskrs ili Bajram. Jedni drugima moramo biti podrška, i poštivati tuđe blagdane. Božić nam ide, ide i Nova godina. Da nema svih ovih predblagdanskih događanja, tjelesne i duhovne pripreme, da nema ove radosti iščekivanja, život bi bio potpuno drugačiji i isprazniji. Meni osobno je ovo predblagdansko vrijeme najljepše, a onda i sami blagdani kao najvažniji dođu na to. U našem lijepom Žepču, u ovom lijepom ozračju ne trebamo nikome smetat, sve blagdane trebamo znati, poštivat i svi se zajedno veseliti, radovati njima“ kazao je Općinski načelnik koji je također iskoristio priliku i zahvalio se svima koji su sudjelovali u ukrašavanju grada i organizaciji Blagdanske čarolije.

„Neka nama katolicima Božić bude sretan i radostan, a da svima nama bude sretna i mirna 2023. godina“, poručio je na kraju načelnik Zovko.

Za sve posjetitelji prvog dana sajma osiguran je besplatan grah, kuhano vino i čaj koje su pripremili vrijedni i vrsni znalci, članovi PD Vis Žepče na čelu s Mirkom Matijevićem.

Advertisement

Ove godine na sajmu je dvadeset štandova, a svoje proizvode izlažu građani s područja općine Žepče kao i građani susjednih općina. Božićno-novogodišnji sajam pomaže očuvanju narodne tradicije i kulture, te doprinosi razvoju poljoprivrede, obrtništva i turizma na području općine Žepče i šire.

Sajam prodajnog karaktera će biti otvoren svaki dan od 11,00 do 16,00 sati, a nakon današnjeg otvorenja, sutrašnje veselo druženje, uz kobasice, kuhano vino i glazbu uživo se nastavlja od 19 sati.

Općina Žepče

Copyright © 2002 - 2023 Zepce.ba portal