Poveži se putem

ZDK

Nabavljen neurofeedback set za potrebe Centra za djecu i odrasle sa posebnim potrebama

Objavljeno

-

Dana 14.12.2022.godine u prostorijama Javne ustanove Centar za djecu i odrasle osobe s posebnim potrebama izvršena je primopredaja neurofeedback seta koje je nabavljeno putem projekta kod Federalnog ministarstva rada i socijalne politike u saradnji sa Udruženjem Spektar Žepče.

Naime, Federalno ministarstvo rada i socijalne politike prepoznalo je značaj nabavke jednog ovakvog uređaja i tim povodom putem javnog poziva Udruženju Spektar je odobren iznos za nabavku uređaja. Javna ustanova Centar za djecu i odrasle osobe s posebnim potrebama učestvovala je u nabavci ovog uređaja sa nedostajućim sredstvima.

Neurofeedback uređaj će se koristiti za potrebe rada sa korisnicima sa područja koji gravitiraju Poslovnoj jedinici Dnevni centar za djecu i odrasle osobe s posebnim potrebama Žepče/Maglaj.

Nabavkom ovog uređaja, korisnici Ustanove će pored niza drugih tretmana koji se već pružaju u Ustanovi, od sada imati i mogućnost i neurofeedback tretmana. Ono što se može istaći jesu brojne studije koje su pokazale svrshishodnost neurofeedback  uređaja, jer je napredak vidljiv već nakon nekoliko tretmana, naročito na polju razvoja govora, zatim kognitivnih funkcija- pažnje i koncentracije.

Copyright © 2002 - 2023 Zepce.ba portal