Poveži se putem

Sport

Pobjedom u Bihaću rukometaši Žepča izbili na treće mjesto na tabeli

Objavljeno

-

Ono što je uprava priželjkivala, rukometaši RK Žepča, predvođeni trenerom Bajrakrtarevićem, ostvarili su više nego uvjerljivo. U nedjelju, 6.11.2016. giodine, RK Žepče je u 7. kolu Prve lige Federacije, grupa sjever, na gostovanju u Bihaću, kod do sada uglavnom neugodnog protivnika, ostvario uvjerljivu pobjedu.

Pobjeda nad favoriziranim domaćinom rezultatom 37:29 mogla je biti i uvjerljivija da trener RK Žepče Enver Bajraktarević nije sredinom drugog poluvremena smanjio tempo i izvršio nekoliko izmjena. Iz igre izlazi raspoloženi golman Damir Ćoruša koji je odbranio sve što se dalo odbraniti, ukupno zabilježivši 16 uspješnih intervencija, a priliku su dobili Babić i Zovko. Ekipa je odlično funkcionirala, zabijalo se sa svih pozicija, a u odbrani se nije osjetio izostanak povrijeđenog Tomislava Jukića. Odličnu partiju uz Darka Matijevića koji je postigao 9 pogodaka, pružio je Alen Marković koji je s pozicije pivota postigao 5 pogodaka, iznudio nekoliko isključenja protivnika i u odbrani uspijevao uvijek pravovremeno reagirati. Uz Matijevića, i ostala krila su bila raspoložena: Stjepan Jozinović postigao je 6, Slaven Barbarić 3, Ante Deagičević 2 i Stjepan Malbašić 1.
Marko Mrkonjić, dirigirajući igrom Žepčaka u napadu, postiže 7 pogodaka, Luka Lovrić postigao je 3 i Stjepan Keškić 1 pogodak. Uz korektno suđenje, i direktan video streaming na facebook stranici RK Žepče utakmica je završila rezultatom 29:37 u korist gostiju iz Žepča.

Zbog sve većeg interesiranja publike, kako za domaće tako i gostujuće utakmice RK Žepče, iz kluba poručuju da će u buduće gostujuće utakmice biti redovno prenošene u direktnom video streamingu na njihovoj facebook stranici.

Advertisement

Utakmice 8. kola igraju se narednog vikenda, a RK Žepče je slobodan.

(Postaja / Zepce.Ba)

Copyright © 2002 - 2022 Zepce.ba portal