Poveži se putem

Apeli za pomoć

POMOZITE MI DA DOCEKAM PRVI RODzENDAN

Objavljeno

-

Dragi dobri ljudi,
Moje ime je Lamija Alihodzic. Imam tek 11 mjeseci i u njemu bola za 11 zivota. Tesko sam bolesna, moji roditelji slave svako moje budjenje jer sam s njima, eto, jos jedan dan, a svaki dan moga zivota za njih je dar od samoga Boga. U svom kratkom zivotu, prije sam naucila da su bubrezi vitalni organi nego sto sam naucila hodati. Iza mene je vec osam operacija tog vitalnog organa i ko zna koliko ce ih jos biti ukoliko mi neko ne pomogne, jer preostao mi je samo jedan, a i on svaki cas moze stati. Poslije toga… Ne smijem misliti sta ce biti poslije toga…

Novac ne donosi srecu, to cak i ja ovako mala znam, ali bez novca moji roditelji ne mogu biti sretni jer nece imati mene. Ne zelim da bilo ko zaplace kada dobije ovo pismo, jer ja suza imam za cijeli svijet. Ne zelim da procitate prvih nekoliko redova i gurnete ga od sebe jer ne mozete podnijeti toliku kolicinu tuge. Ne zelim da bilo ko pomisli da ga zelimo prevariti. Zelim i molim vas da mi date sansu da zivim, sansu da potrcim, sansu da pravim kule u pijesku, a ne u oblacima. Ja cu vam to svima vratiti. Nekome osmijehom, nekome zagrljajem, a nekome peticom u skoli kada budem velika.

Rodjena sam sa bolesnim bubrezima. Nakon postavljanja stenta u lijevi ureter u novembru prosle godine i kratkotrajne peritonealne dijalize, tokom decembra sam imala mnogo zdravstvenih problema. Ljekari kazu da se to zove virusni gastroenterokolitis i virusna infekcija gornjeg respiratornog sistema. Danas sam dobro; imam plasiran stent u lijevi ureter i nalazim se na profilakticnoj dozi cefaclor sirupa. Zna li iko sta to znaci? Jedna jedanaestomjesecna djevojcica zna. Pomozite mi da to zaboravim…

Zbog kompleksnosti mog slucaja i svih komplikacija koje su iz njega proizasle, ljekari Nefroloskog odjeljenja Pedijatrijske klinike KCU Sarajevo, koja je moj drugi dom, kontaktirali su ljekare iz Svedske, Slovenije i Njemacke. Kazu da treba vremena da se bubreg oporavi, a da se normalno oticanje urina odrzava jos tri mjeseca putem stenta u lijevom ureteru. Za jedan i pol mjesec planira se vadjenje stenta i tada bi se vrsila snimanja urotrakta u cilju ispitivanja morfoloske i funkcionalne situacije novoformiranog uretera. Ljekari ocekuju da bi se na novoformiranom ureteru lijevo mogla nalaziti stenoza, a i vezikoureteralni refluks, jer nije uradjen antirefluksni mehanizam. Ne znam sta to znaci, ali zvuci strasno, zar ne? Gotovo kao vjestica u prici o Ivici i Marici!!!

Nakon toga salju me negdje. Kazu u neki centar izvan Bosne i Hercegovine. Lijepo zvuci… A moji roditelji nemaju novaca za to. Tata ne radi, a mama radi u skoli. Trebam Vasu pomoc, trebam saznanje da nas troje nismo sami na svijetu, trebam osjecaj da je nekome stalo, trebam znati da jos nekoga moze dirnuti djecija suza… Ne trebam skupe igracke, vec sam Vam sve rekla o svojoj zelji za gradjenjem kula u pijesku, ne trebam cak ni previse od Vas, samo Vas molim da shvatite da jedan jedini novcic koji Vama ne znaci nista ili Vam je mozda visak, moze spasiti moj zivot i donijeti srecu mojoj mami i mom tati.

Voli Vas Vasa Lamija

Sredstva mozete uplatiti na sljedece racune:

Advertisement

Ime banke: UPI BANKA SARAJEVO
SWIFT kod UPI BANKE SARAJEVO: UPBKBA22

Ime i prezime: MIRZA ALIHODZIÃâ€Â
Racun/konto:
Transakcijski racun UPI banke: 1540010000001910
566735 29 3405 (u EUR za uplate iz inostranstva)
566735 21 73282 (u KM za uplate iz BiH)

Adresa primaoca:

Ul. Antuna Branka Simica 29/1
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Tel: 0038761803977
Broj licne karte: 04BQB9147

Adresa banke:
Ul.Obala Kulina bana 9a
71000 Sarajevo
BiH

Advertisement
Nastavi čitati
Advertisement

Copyright © 2002 - 2022 Zepce.ba portal