Poveži se putem

Žepče

Potpisan Ugovor o finansiranju Centra za djecu i odrasle s posebnim potrebama ZDK

Objavljeno

-

Danas, u srijedu 28.2.2024. godine, općinski načelnik Mato Zovko je za Općinu Žepče potpisao ugovor o načinu funkcioniranja Javne ustanove Centar za djecu i odrasle s posebnim potrebama ZDK.

Prema potpisanom ugovoru iz Općinskog proračuna će i u 2024. godini za rad ustanove biti izdvojeno 34.700,00 KM.

Današnjem potpisivanju Ugovora nazočili su Ernad Metaj, novi direktor Centra za djecu i odrasle s posebnim potrebama ZDK, Admir Hasić rukovoditelj odjeljenja za opće, pravne, ekonomske i kadrovske poslove i Nedim Patković rukovoditelj Centra za djecu i odrasle s posebnim potrebama jedinice Žepče-Maglaj.

Nakon potpisa ugovora, na sastanku se razgovaralo o novim projektnim aktivnostima Centra u ovoj godini.

Za ovu godinu je dogovorena pomoć iz Općinskog proračuna za finansiranje aktivnosti na obilježavanju 10 godina rada Centra. Općina Žepče osim redovnim, rad Centra pomaže i vanrednim finansiranjem u vidu nabavke neophodnih uređaja i sredstava za rad.

Dogovorena je i saradnja, odnosno partnerstvo sa Centrom i  višim razinama vlasti za izgradnju solarnih panela na Centru radi energetska neovisnosti.

Advertisement

Općinski načelnik se zahvalio direktoru i djelatnicima što ova edukacijsko-rehabilitacijska i pedagoška ustanova kontinuirano osigurava da se najosjetljivije društvene skupine s područja cijelog Ze-do kantona u ovom Centru osjećaju zaštićeno i sigurno. Općina  Žepče Centar finansira od njegova osnutka, a sredstva će se planirati i  izdvajati i u budućnosti kako bi se osigurao nesmetan rad. Općinski načelnik je također naveo da za sve potrebe Centra, Općina stoji na raspolaganju.

Direktor Centra se zahvalio općinskom načelniku na potpori koju Općina pruža i time utječe na poboljšanje kvalitete pruženih usluga.

Od 2016. godine Centar se nalazi na adresi Novo Naselje u Žepču. Dnevni centar djeluje u sklopu JU Centar za djecu i odrasle osobe s posebnim potrebama Zeničko- Dobojskog kantona. Ustanova obuhvaća korisnike s područja općina Maglaj, Zavidovići i Žepče.

Općina Žepče

Copyright © 2002 - 2023 Zepce.ba portal