Poveži se putem

ZDK

Potpisan Ugovor o finansiranju Centra za djecu i odrasle s posebnim potrebama ZDK

Objavljeno

-

Danas, 9.2.2023. godine, općinski načelnik Mato Zovko i direktor Centra za djecu i odrasle s posebnim potrebama ZDK Nurđehan Šahinović su potpisali ugovor o načinu funkcioniranja Javne ustanove Centar za djecu i odrasle s posebnim potrebama Zeničko-dobojskog kantona.

Ustanova Centra se nalazi u Žepču, a finansiranje se vrši udruženim sredstvima Kantona i općina ZDK. Općina Žepče je i prethodnih godina finansirala rad Centra, a prema današnjem potpisanom ugovoru iz Općinskog proračuna će i u 2023. godini za rad ustanove biti izdvojeno 34.700,00 KM.

Osim redovnog finansiranja, Općina rad centra pomaže nabavkom sredstava za rad. U prošloj godini je za nabavku Neurofeedback medicinskog aparata izdvojila 34.000,00 KM.

Općinski načelnik se zahvalio direktoru i djelatnicima koji svojim trudom i zalaganjem za štićenike Centra realiziraju cilj i namjeru Općine Žepče da Centar za djecu i odrasle s posebnim potrebama uistinu bude edukacijsko-rehabilitacijska i pedagoška ustanova koja će osigurati da se najosjetljivije društvene skupine s područja cijelog Ze-do kantona u ovom Centru osjećaju zaštićeno i sigurno. Općina  Žepče Centar finansira od njegova osnutka, a sredstva će se planirati i  izdvajati i u budućnosti kako bi se osigurao nesmetan rad.

Direktor Centra Šahinović se zahvalio Općinskom načelniku na potpori koju Općina pruža i time utječe na poboljšanje kvalitete pruženih usluga.

Od 2016. godine Centar se nalazi u novom objektu na adresi Novo naselje bb Žepče, a od siječnja 2017. godine Dnevni centar djeluje u sklopu JU Centar za djecu i odrasle osobe s posebnim potrebama Zeničko- Dobojskog kantona. Ustanova obuhvaća korisnike s područja općina Maglaj, Zavidovići i Žepče.

Advertisement

Općina Žepče

Copyright © 2002 - 2023 Zepce.ba portal