Poveži se putem

Žepče

Potpisan ugovor o izvođenju završnih radova na vanjskom uređenju OŠ Žepče

Objavljeno

-

Dana 14.6. 2024. godine, općinski načelnik Mato Zovko i direktor poduzeća Hunes d.o.o. Žepče, Nesib Husičić su potpisali dva ugovora koja se odnose na „Vanjsko uređenje OŠ Žepče“. Prvi ugovor u vrijednosti od 173.066,40 KM predviđa radove na izgradnji parkinga i pješačkih površina ispred nove školske zgrade što podrazumijeva ugradnju rubnjaka i asfaltiranje,  a drugi ugovor u vrijednosti od 91.900,01 KM se odnosi na popločanje dvorišta ispred glavnog ulaza škole koji će pružiti estetski ugodan i funkcionalan prostor za učenike i osoblje.

Za realizaciju projekta sredstva je osiguralo Ministarstvo za obrazovanje, nauku kulturu i sport ZDŽ u iznosu od 250.000,00 KM, a ostatak sredstava je osiguran u Proračunu Općine Žepče.

Nesib Husičić, direktor poduzeća Hunes d.o.o. Žepče, izrazio je zadovoljstvo što je upravo njegova tvrtka izabrana za izvođenje ovih važnih radova: “Ovaj projekt nije samo tehnički izazov, već i prilika da pokažemo našu posvećenost kvaliteti i detaljima. Naša tvrtka je ponosna što može doprinijeti stvaranju sigurnijeg i ljepšeg okruženja za djecu i zaposlenike ove škole. Uvjereni smo da će ovi radovi biti završeni u predviđenom roku i na zadovoljstvo svih korisnika”.

Općinski načelnik Mato Zovko istaknuo je značaj ovog projekta za zajednicu. “Vanjsko uređenje Osnovne škole Žepče je od izuzetne važnosti za našu općinu. Ova investicija ne samo da poboljšava funkcionalnost i sigurnost školskog prostora, već također podiže standarde obrazovnih institucija u našem gradu. S ponosom možemo reći da ulažemo u budućnost naše djece i stvaramo ugodno i poticajno okruženje za njihov razvoj. Zahvaljujem se Ministarstvu za obrazovanje, nauku, kulturu i sport na podršci, kao i svim suradnicima koji su uključeni u realizaciju ovog projekta.”

Trenutno se ispred nove zgrade OŠ izvode infrastrukturni radovi, odnosno prva faza izgradnje parkinga, izgradnja sustava odvodnje oborinskih voda, te fekalne kanalizacije koja će služiti novoj osnovnoj školi i dijelu novog Žepča, prema Ugovoru o izgradnji infrastrukture koji je potpisan krajem četvrtog mjeseca.

Završni i posljednji vanjski radovi na vanjskom uređenju će uskoro započeti, a bit će završeni tijekom ljetnih mjeseci, čime će se omogućiti učenicima i nastavnicima da novu školsku godinu započnu u potpuno novoizgrađenoj školi i uređenom školskom dvorištu.

Advertisement

Završetak vanjskog uređenja škole je posljednji korak prije opremanja interijera namještajem i otvaranja vrata nove školske zgrade. Potpisivanjem ugovora na završenim radovima na vanjskom uređenju, omogućit će da se fokus sada prebaci na opremanje unutarnjih prostora škole. Planirano je da se nakon izbora dobavljača, krajem ljeta unese novi školski namještaj, čime će Osnovna škola Žepče biti potpuno spremna za početak nove školske godine.

Copyright © 2002 - 2023 Zepce.ba portal