Poveži se putem

ZDK

Ministrica zdravstva ZDK i rukovodstvo Saveza penzonera ZDK o pristupačnijoj zdravstvenoj zaštiti

Objavljeno

-

Ministrica zdravstva Zeničko-dobojskog kantona dr. Aida Salčinović održala je sastanak sa predstavnicima Saveza udruženja / umirovljenika Zeničko – dobojskog kanotna.

Delegacija Saveza u kojoj su bili predsjednik Udruženja prenzionera Grada Zenica Mirnas Buljubašić i članovi Upravnog odbora Saveza udruženja penzionera / umirovljenika FBiH Mustafa Trakić i Hajrudin Alić upoznala je ministricu Salčinović o svojim zahtjevima donesenim na Skupštini Saveza.

Zajednički je konstatovano da položaj penzionera nije na nivou kakvog ova populacija zaslužuje, a gosti su ministricu upoznali sa značajem adekvatne i pristupačne zdravstvene zaštite, kao i cjelokupnog zdravstvenog sistema i socijalne zaštite za ovu ranjivu kategoriju stanovništva.

-Iz medija pratim vaš rad i angažman na poboljšanju uslova života penzionera i na toj borbi odajem vam priznanje. Apsolutno sam spremna da vam u svakom trenutku pružim podršku s ciljem poboljšanja pristupačnosti i kvaliteti zdravstvene zaštite i pozivam vas da aktivno učestvujete u procesima, da dostavljate svoje prijedloge i sugestije za bolje regulisanje statusa penzionera u oblasti zdravstvenog sistema – izjavila je dr. Aida Salčinović, ministrica zdravstva Zeničko – dobojskog kantona.

Press služba ZDK

Advertisement

Copyright © 2002 - 2023 Zepce.ba portal