Poveži se putem

Žepče

Potpisan Ugovor o postavljanju umjetne trave na pomoćni stadion NK Žepče

Objavljeno

-

Općinski načelnik Mato Zovko i generalni sekretar Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine Adnan Džemidžić potpisali su 29. januara 2019. godine, ugovor o realizaciji projekta „Razvoj infrastrukture omladinskog nogometa kroz širu društvenu zajednicu“.

Radovi predviđeni potpisanim Ugovorom se odnose na unapređenje infrastrukture za razvoj omladinskog nogometa, odnosno izgradnju terena sa umjetnom travom, na lokaciji pomoćnog terena Nogometnog kluba Žepče.

Procijenjena vrijednost radova iznosi oko 460.000,00 KM. Nogometni savez BIH je osigurao sredstva putem UEFA/FIFA u iznosu od 260.000,00 KM, a Općina Žepče je osigurala sredstva u iznosu od 200.000,00 KM.

Općina Žepče će osigurati projektnu dokumentaciju prema uputama Nogometnog saveza BiH i dobavljača umjetne trave. Od dana potpisivanja ugovora, Općina Žepče je dužna u roku od maksimalno 120 dana završiti poslove na izradi projektne dokumentacije, izdati potrebna odobrenja, provesti postupak izbora izvođača radova na izradi podloge za vještačku travu i izvršiti radove na izradi podloge. Sukladno ugovoru, 30 dana od završetka radova na pripremi podloge, Nogometni savez BIH će izvršiti montažu umjetne trave.

Advertisement

Copyright © 2002 - 2023 Zepce.ba portal