Poveži se putem

Religija

Proslavljen dan KŠC “Don Bosco” i blagdan Sv. Ivana Bosca

Objavljeno

-

Učenici i djelatnici KŠC-a Don Bosco u Žepču u četvrtak, 31. siječnja 2019. godine obilježili su blagdan svetoga Ivana Bosca, nebeskoga zaštitnika Centra. Proslava 19 obljetnice ove obrazovno odgojne ustanove u našem gradu započela je slavljenjem sv. mise u 15:30 u crkvi sv. Ante Padovanskoga u Žepču.

Misno slavlje predvodio je provincijal Hrvatske salezijanske provincije Tihomir Šutalo uz koncelebraciju velikog broja svećenika.

Kao i svake godine, nakon misnoga slavlja u atriju Katoličkog školskog centra „Don Bosco“ upriličena je akademija i prigodni program kojeg su pripremili učenici uz pomoć svojih profesora.
Tema ovogodišnjeg programa bile su misije s akcentom da je svatko od nas pozvan da ispuni svoju životnu životnu  misiju koja mu je povjerene, na svom poslu, školi i obitelji.
Program je započeo uz riječi skladbe “ Svadili se orli i sokoli“ koju su izveli učenici, članovi muške vokalne skupine, pod ravnanjem profesora Siniša Markanovića.

Nakon himne Centra nazočnima se prigodnim riječima obratio ravnatelj don Milan Ivančević koji se osvrnuo na postignute rezultate na području sporta, kulture, prirodnih i društvenih znanosti, kao i na sve rezultate ostvarene na općinskim, županijskim i međudržavnim natjecanjima.

U svom govoru ravnatelj Ivančević je naglasio da će Centar naredne godine proslaviti svoj srebreni jubilej od utemeljenja zajednice i dolaska salezijanaca u Žepče kao i skori početak izgradnje učeničkog doma.

Advertisement

„Kada radimo u skladu s Nebom, Nebo će nas podržati, što više nosit će nas. A to pokazuje i postojanje i rad ovoga Centra i ako Bog da, buduća izgradnja učeničkog doma. Zar to nisu vidljivi znakovi da nas Gospod podržava, da je ovo i naša zemlja i ostajemo u njoj“, zaključio je svoje obraćanje ravnatelj Centra Milan Ivančević.

Na samom kraju svečane akademije nazočnima se obratio i provincijal Tihomir Šutalo koji je uputio nekoliko inspirativnih riječi i misli osobito učenicima Centra govoreći o životu Ivana Bosca i njegove obitelji, te da nadahnuti životom ovoga sveca postanu stupom svoje obitelji, živeći svoju misiju danas kao učenika a sutra već kao radnika i roditelja koji će doprinositi rastu i razvoju svoje zajednice.

Proslavi Dana KŠC-a Don Bosco Žepče odazvali su se mnogobrojni gosti, učenici, roditelji , djelatnici,  predstavnici društveno političkog, kulturnog, sportskog i vjerskog života općine Žepče.

Nakon prigodnog programa uslijedio je domjenak u Omladinskom centru.

(Radio Žepče)

Advertisement

Copyright © 2002 - 2023 Zepce.ba portal