Poveži se putem

Žepče

Potpisan Ugovor o registraciji mikrobiznisa putem Omladinske banke Žepče

Objavljeno

-

13.6. 2023. godine, potpisan je ugovor s Lukom Jukićem iz Vrbice, koji se javio na javni poziv OB Žepče za pokretanje mikrobiznisa, te će putem Omladinske banke Žepče pokrenuti svoj obrt pod nazivom VKG Jukić.

„Završio sam srednju školu za instalatera centralnog grijanja i klimatizacije u KŠC-u u Žepču, te stekao iskustvo kroz praktični rad na nastavi i van nastave s profesorom koji mi je savjetovao da pokrenem vlastiti obrt, što sam i odlučio pokušati jer volim ovaj posao i želim ostati u BiH. Moja škola je trogodišnja, zanatska, nisam student i ne planiram upisivati fakultet.

Imam 19 godina i registrirat ću ovaj obrt kao osnovnu djelatnost kako bih se samostalno zaposlio. Za registraciju obrta nije potrebna određena stručna sprema, ali ova djelatnost zapravo jest moja struka.

Osnovni posao mi je postavljanje kompletnog centralnog grijanja – priprema prostora, instalacije sistema, postavljanje radijatora peći te puštanje u funkciju. Pored toga se bavim instalacijom klimatizacije i vodoinstalacije“, naveo je Luka

Općinski načelnik je mladom poduzetniku poželio sreću u osnivanju obrta, te čestitao što je kao mlada osoba prepoznao Omladinsku banku i ovim putem aplicirao na pokretanje mikrobiznisa. Osobito je pohvalio izbor zanimanja koje je deficitarno na području Općine Žepče.

Općina Žepče

Advertisement

Copyright © 2002 - 2023 Zepce.ba portal