Poveži se putem

Žepče

Potpisani Ugovori o nabavci plastenika i poljoprivredne opreme

Objavljeno

-

U skladu sa potpisanim Protokolom o saradnji Općine Žepče i UNDP-a u Bosni i Hercegovini, a u vezi s implementacijom Programa za oporavak od poplava- komponenta ekonomsko osnaživanje domaćinstava, dodijeljeni su paketi pomoći prilagođeni potrebama korisnika.

Na osnovu Javnog poziva i u skladu sa procjenom potreba, Ugovore o nabavci plastenika, opreme i mehanizacije, te repromaterijala za proizvodnju kukuruza, 20.03.2019. godine sa Općinom Žepče su potpisali Nadžak Dževad, Perković Ivica, Bošnjak Jozo, Okanović Senija i Mujić Hajrudin.

Program za oporavak od poplava pruža dodatnu podršku samoodrživom oporavku kroz saniranje i izgradnju stambenih jedinica i ekonomsko osnaživanje socijalno-ugroženih osoba čiji su domovi oštećeni ili uništeni u poplavama i klizištima 2014. godine. Program, vrijedan 15 miliona eura, finansira Evropska unija, u iznosu od 12,5 milijuna eura, u saradnji sa entitetskim vladama, partnerskim općinama i UNDP u BiH. 

Program implementira UNDP u BiH, zajedno sa Međunarodnom organizacijom za migracije (IOM), Arbeiter-Samariter-Bund (ASB), Hilfswerk International (HWI) i partnerskim općinama.

Copyright © 2002 - 2023 Zepce.ba portal