Poveži se putem

ZDK

Potpuni kolaps kod Vranduka: Zbog klizišta blokiran i alternativni put

Objavljeno

-

U mjestu Koprivna kod Vranduka danas je u poslijepodnevnim satima usljed posljedica nevremena obustavljen saobraćaj na dijelu alternativnog puta koji je bio u funkciji zbog radova u tunelu Vranduk.

Olujno nevrijeme praćeno jakom kišom, gradom i grmljavinom pogodilo je danas područje Zenice, a osim materijalne štete na poljoprivrednim dobrima u selima okolo Zenice, došlo je i do totalne obustave saobraćaja na dijelu alternativnog puta mjestu Ponirak u Vranduku.

Naime, usljed obilne kiše došlo je do pokretanja klizišta, a veća količina zemlje i kamenja je završila na cesti zbog čega je obustavljeno odvijanje saobraćaja.

Policija je na mjestu događaja, te se očekuje mehanizacija koja će očistiti nanose sa ceste i omogućiti nesmetano odvijanje saobraćaja.

Iz BIHAMK-a javljaju da se na magistralnom putu M-17 Zenica-Nemila zbog sanacionih radova u tunelu Vranduk II saobraća naizmjenično, jednom trakom. Tokom dana, zbog pojačanog prometa vozila na ovoj dionici, formiraju se duge kolone u oba smjera. Putnička vozila mogu koristiti alternativni pravac R-445 Zenica-Tetovo-Nemila. Napominju da su i na ovom pravcu u toku radovi na asfaltiranju, tako da se na mjestima radova saobraća jednom trakom, uz povremene kraće obustave.

Advertisement

Podsjetimo, usljed olujnog nevremena u mjestu Kraljevine kod Zenice na izletištu Smetovi jedna osoba je preminula uslijed udara groma, a četiri su lakše povrijeđene.

(Klix/Zepce.Ba)

Copyright © 2002 - 2023 Zepce.ba portal