Poveži se putem

ZDK

Poziv za prijave na 4. Dijabetes dječiji kamp

Objavljeno

-

Savez udruženja dijabetičara Zeničko-dobojskog kantona organizuje 4. Dijabetes dječiji kampa koji će se održati od 19. do 21. oktobra 2018. godine u Sportsko-rekreacionom centru “Ajdinovići” kod Olova. Kamp se organizuje u saradnji sa Ministarstvom rada i socijalne politike Federacije BiH, te podršku Ministarstva zdravstva ZDK, Zavoda zdravstvenog osiguranja ZDK, Instituta za zdravlje i sigurnost hrane Zenica i farmaceutskih kuća „Salvus“ i „Novo Nordisk“.

U fokusu kampa bit će prevencija mogućih komplikacija kod dijabetesa kroz zdrav stil života, a edukacijskim aktivnostima bit će obuhvaćena kako djeca i mladi, tako i njihovi roditelji. Cilj je unaprijediti znanja za kvalitetniju kontrolu šećerne bolesti, promovirati zdrave životne navike, podići samopouzdanja te motivirati mlade i njihove roditelje da aktivno doprinose radu udruženja te promovišu zdrave životne stilove.

Djeca i mladi dijabetičari uzrasta od 10 do 30 godina mogu se prijaviti za učešće na dijabetes kampu putem e-maila sudzdk@gmail.com, a potrebno je poslati sljedeće podatke:
1.Ime i prezime djeteta, godište sa jednim roditeljem ili mladi dijabetičari od 18 do 30 godina bez roditelja,
2.Broj telefona djeteta i roditelja ili mladih,
3.Mjesto iz kojeg dolaze sa područja ZDK.

Učešće na kampu je besplatno! Prednost učešća imaju djeca koja do sada nisu učestvovala na kampovima u organizaciji Saveza dijabetičara ZDK. Vrijeme i mjesto polaska za sve prijavljene bit će naknadno dostavljeno putem telefona ili javne obavijesti. Prijava za kamp ostaje otvorena do 10. oktobra 2018. godine.

Savez udruženja dijabetičara ZDK

Advertisement

Copyright © 2002 - 2023 Zepce.ba portal