Poveži se putem

Žepče

Utrkom „Trčanjem do zdravlja“ počelo obilježavanje Dana općine Žepče

Objavljeno

-

Preko 420 školaraca općine Žepče počelo je sada već tradicionalnu utrku Trčanjem do zdravlja. Na početku, ispred Udruge pedagoga tjelesne i zdravstvene kulture Žepče obratio se predsjednik Goran Jurić, pozdravivši sve okupljene školarce, ali i predstavnike vlasti i suorganizatore krosa.

Jurić je pozdravio sve koji su pridonijeli održavanju utrke i naveo kako za školarce ova trka predstavlja dva cilja. Prvi cilj je sportski cilj u kojem će učenici predstaviti svoju obrazovnu ustanovu i sami sebe, a drugi cilj je onaj humani, upoznati druge ljude i ostvariti neka nova prijateljstva.

-“Ujedinjavanjem ova dva cilja dobit će se kompletna osoba koja je spremna i otvorena za nova poznanstva nove izazove i to je cilj svih nas profesora i udruge pedagoga” – naveo je Jurić.

Ispred Misije OSCE-a u BiH okupljenima se obratio Alen Ćosić.

-“Nivo saradnje između članova kolektiva, učenika i prosvjetnih radnika u Žepču predstavljaju primjer za cijelu BiH, stoga Misija OSCE-a podržava organizaciju i rad ovakvih druženja.“ – rekao je Ćosić.

Načelnik Mato Zovko obratio se okupljenima, te pozdravio i napomenuo kako svečanim otvaranjem ove utrke Trčanjem do zdravlja“ počinje i sedmica obilježavanja naše općine.  
Zahvalio se i Udruzi pedagoga koji su organizirali današnji kros, kao i svim školarcima, poručivši kako su oni najbitniji jer bez njih ove utrke ne bi bilo.

Advertisement

Rezultati utrke su sljedeći:

Osnovna škola- djevojke:

 1. Ivona Vranjković
 2. Dejla Pehlikanović
 3. Janica Filipović

Osnovna škola-dječaci :

 1. Angeli Bartulović
 2. Josip Šumić
 3. Denis Softić

Srednja škola-djevojke:

 1. Helena Tomas
 2. Valentina Matijević
 3. Alma Maličbegović

Srednja škola –dječaci:

 1. Nikola Budimir
 2. Andrej Bulajić
 3. Zinedin Šišić

Seniori-žene:

 1. Marina Širić
 2. Marica Ramljak

Seniori – muškarci:

 1. Pero Zekić
 2. Vlado Lučić
 3. Ivan Tadić

Na kraju današnjeg druženja organizatori su uručili zahvalnice svima koji su pomogli održavanje ove najmasovnije sportske aktivnosti u našem gradu.

(Radio Žepče / Zepce.Ba)

Copyright © 2002 - 2023 Zepce.ba portal