Poveži se putem

Žepče

Svečano otvoren aneks SMŠ Žepče

Objavljeno

-

Baraka koja se nekada nalazila u krugu SMŠ Žepče, dobila je svoje novo ruho i danas je svečano otvorena u svrhu prostorija za obavljanje praktične nastave za učenike pomenute škole. Svečanom otvaranju prisustvovali su općinski načelnik Mato Zovko, predsjedavajući OV Žepče Muhamed Jusufović, direktor SMŠ Adil Gačić, pomoćnik direktora Ivica Penić, pomoćnici načelnika Brigita Lovrić i Ilija Barešić, predstavnik Misije OSCE-a u BiH Alen Ćosić, općinski vijećnici kao i direktori javnih ustanova sa područja općine.

Prisutne je u ime domaćina pozdravio direktor SMŠ Žepče Adil Gačić koji je izrazio zadovoljstvo dosad urađenim na planu unaprijeđenja obavljanja praktične nastave za učenike u sklopu centralne zgrade škole. Do sada se praktična nastava uglavnom odvijala u neuvjetnim prostorijama u MZ Golubinja, kao i kod brojnih žepačkih privrednih subjekata, no obnovom barake i nadogradnjom posebnog dijela uz samu školu, učenici će imati vlastite prostorije koje će iznjedriti kadrove koji se traže na tržištu rada.

„Paralelno se krenulo u realizaciju dva projekta sredstvima Općine Žepče i Vlade ZDK, međutim druga faza radova, nadogradnja posebnog dijela uz zgradu škole, imala je određene tehničke probleme, te se otvaranje tog dijela zgrade očekuje na Dan škole, u petom mjesecu naredne godine. Prvi Projekat u sklopu Projekta o energetskoj efikasnosti i utopljavanju u vrijednosti 50.000 KM namijenjen je za radove na fasadi objekta barake, izmjene stolarije, podova i pregrađivanje prostorija radionica. Objekat sadrži 4 male učionice, jednu veću radionicu bravarske struke i biblioteku“, kazao je direktor Gačić.

Nakon svečanog otvaranja prostorija, učenici SMŠ su za svoje goste i svoje kolege koji su sudjelovali na današnjem krosu, priredili zakusku u školskom restoranu, gdje su pokazali svoje dosad stečene vještine u kulinarstvu i posluživanju.

Svečani program u povodu Dana općine Žepče se nastavlja i sutra kada će biti upriličeno svečano puštanje u rad nove frekvencije”Radio Žepče”, polaganje kamena temeljca OŠ Žepče, otvorenje ambulante u Ozimici i novoizgrađene ceste u Goliješnici.

D.S

Advertisement

Copyright © 2002 - 2023 Zepce.ba portal