Poveži se putem

Žepče

U begovhanskim naseljima Begovina i Kosići svečano u rad putena javna rasvjeta

Objavljeno

-

U sklopu obilježavanja Dana općine Žepče sinoć je u MZ Begov Han u naseljenim mjestima Begovina i Kosići svečano puštena u rad javna rasvjeta. Sredstva u vrijednosti od 22.000 KM osigurala je Općina Žepče.

Pored domaćina i velikog broja mještana, događaju prisustvovali su i načelnik Općine Mato Zovko, predsjedavajući OV Žepče Muhamed Jusufović, pomoćnik načelnika Službe za gospodarstvo i finansije Općine Žepče Namik Maličbegović, direktori javnih ustanova i drugi.

Rasvjetu su u prisustvu načelnika Mate Zovke i predsjedavajućeg OV Žepče Muhameda Jusufovića u pogon pustili predsjednik MZ Begov Han Selver Jusufović i mještani ove mjesne zajednice.

Predsjednik MZ zahvalio se Općini Žepče, te iskazao nadu da će i budući projekti u ovoj mjesnoj zajednici biti uspješno realizovani.

Načelnik je podsjetio da na teritoriji općine Žepče ima 48 mjesnih zajednica, te da se prema prioritetima mještana realizuju najznačajniji infrastrukturni projekti, počevši od puteva, vode, kanalizacije, rasvjete itd. Istakao je da su ove godine u MZ Begov Han asfaltirani dijelovi puteva, a ovih dana su mašine ponovno na terenu. Načelnik Zovko je naglasio da se nada kako će puštanje u rad ove javne rasvjete doprinijeti jačanju međususjedskih odnosa i boljem životu svih stanovnika. Također, zahvalio se i Elektroprivredi BiH koja je izašla u susret pri realizovanju projekta, te svima koji su dali podršku pri realizaciji ovoga projekta.

Nakon ceromijalnog dijela programa, za sve prisutne, kao i mještane ovih mjesta, priređeno je narodno veselje uz kolo, pjesmu i prigodnu zakusku.

Advertisement

Copyright © 2002 - 2023 Zepce.ba portal