Poveži se putem

Žepče

Svečano otkriven kamen temeljac za izgradnju nove zgrade OŠ “Žepče”

Objavljeno

-

Danas je u okviru službenog programa obilježavanja 14. Oktobra, Dana općine Žepče, na lokalitetu “žepačka polja”, preko puta KŠC-a “Don Bosco”, otkriven kamen temeljac za izgradnju nove zgrade Osnovne škole “Žepče”.

Nakon prigodnog kulturno-zabavnog programa koji su priredili učenici i nastavnici OŠ “Žepče”, kamen temeljac su otkrili općinski načelnik Mato Zovko i direktor OŠ “Žepče” Boris Sović.

Direktor Sović se u svom obraćanju prisutnim osvrnuo na historijat škole.

-“Došlo je vrijeme da se svi zajedno zahvalimo staroj školi, te da odgojno-obrazovni proces, nova znanja i nove ljubavi nastavimo u novim prostorijama, nove škole.” – kratko je prokomentarisao direktor OŠ “Žepče” Boris Sović.

Načelnik Mato Zovko je u svom kratkom obraćanju obećao da će Općina Žepče učiniti sve što je u njezinoj moći da radovi na izgradnji nove osnovne škole Žepče što prije započnu, a kako kaže, sredstva za početak radova su već osigurana i iznose 550. 000 KM.

-“Izgradnja nove škole će prema sadašnjim predračunima koštati oko 4 miliona KM. Pred nama je jako puno posla, ali sve što se započne, to se i završi. U svemu će nam pomoći i nadležna ministarstva, kako kantonalna, tako i federalna, kao i razni donatori s kojima imamo dobre odnose i koji su već osigurali dio sredstava za izgradnju naše Osnovne škole “Žepče” ” – rekao je Zovko.

Advertisement

Inače, današnja zgrada Osnovne škole “Žepče” je sagrađena 1955. godine, kada je nosila ime OŠ “Rade Kondić”, dok je sportska dvorana dograđena deset godina poslije, tačnije 1965. godine.

Copyright © 2002 - 2023 Zepce.ba portal