Poveži se putem

Kultura

Poznati učesnici 14. Rastok Festa Jelah

Objavljeno

-

Poznati su učesnici 14.Rastok Festa Jelah koji ce održati 06. augusta 2016. na sportskom poligonu Osnovne škole “1. Mart” a to su:

KULTUR SHOCK – Seattle / SAD
FROM ANOTHER MOTHER – Zagreb / HR
DOLIA – Sarajevo / BiH
KOŽA – Gračanica / BiH
CRAWER – Doboj / BiH

Za sve zainteresovane posjetioce iz Žepča, Maglaja, Gračanice i Doboja organizovan je prijevoz.

Rastok Fest (RF) je muzički festival koji organizuje Jedinstvena organizacija mladih (JOM) iz Jelaha i bavi se pitanjima kulture i društvenog aktivizma mladih. RF se već 13 godina unazad uspješno organizuje i okuplja prije svega ljubitelje dobre muzike različitih žanrova ali i različite umjetnike i omladinske lidere/aktiviste iz cijele Bosne i Hercegovine i Balkana.

RF je kreiran s ciljem promocije mladih neafirmisanih bendova, umjetnika i omladinskih lidera/aktivista kroz kreiranje neovisnog društvenog i kulturnog prostora otvorenog i dopadljivog za sve mlade ljude.

Advertisement

RF omogućava mladim ljudima da postanu agenti kulturnih promjena i promotori demokratskih procesa, mira, tolerancije, volonterizma, kulturnih različitosti i razumijevanja, neformalnog obrazovanja i ljudskih prava.

RF daje aktivan doprinos u izgradnji mira i tolerancije te razvoju društvenog, ekonomskog, kulturnog i turističkog kapitala općine Tešanj i regiona.

RF također daje aktivan doprinos zadovoljavanju kulturnih potreba mladih ljudi, aktivnom uključivanju mladih ljudi u stvaranje različitih kulturnih sadržaja, zatim afirmaciji mladih neafirmisanih bendova, umjetnika i omladinskih lidera/ki, razvoju i jačanju socijalne interakcije i kohezije među mladima kao i stvaranju prilika za povremeno zapošljavanje mladih ljudi.

Copyright © 2002 - 2023 Zepce.ba portal