Poveži se putem

Sport

Predstavljamo: Ženski odbojkaški klub Žepče

Objavljeno

-

Klub je osnovan na Osnivačkoj skupštini dana 19.04.2009. godine. U nadeležnom Ministarstvu registrovan je 28.05.2009. godine. Takmiče se sa ekipama iz Sarajeva, Zenice, Tešnja, Viteza, Ilijaša, Vogošće i Zavidivića. Klub je učlanjen u Odbojkaški savez FBiH Tuzla, a u članstvu je i Sportskog saveza općine Žepče.

OSNIVANJE ŽENSKOG ODBOJKAŠKOG KLUBA “ŽEPČE” IZ ŽEPČA

Sa velikim oduševljenjem i pažnjom u Žepču je primljena vijest o osnivanju ženskog odbojkaškog kluba. Ideja o formiranju kluba potekla je od velikog žepačkog privrednika i humaniste Edhema Halilića Ede, koji se oduvijek isticao u brojnim akcijama koje doprinose razvoju žepačke sredine. Klub je osnovan na Osnivačkoj skupštini dana 19.04.2009.godine. U nadeležnom Ministarstvu registrovan je 28.05.2009. godine i odmah se uključio u takmičenje u okviru Druge federalne lige FBiH – grupa centar. Trenotno se takmiče u Prvoj federalnoj ligi, grupa A3. Klub je učlanjen u Odbojkaški savez FBiH Tuzla, a u članstvu je i Sportskog saveza općine Žepče.

Gospodin Edo Halilić je sa punom odgovornošču podijelio poslove, ne zanemarujući svoju ključnu zadaću, finansiranje kluba. On to sa uspjehom i voljom u potpunosti obavlja. Osnovni princip gospodina Halilića bio je “multietičnost” u klubu, što je provedeno u djelo. U klubu vode računa članicama u svakom pogledu – o ponašanju na treninzima, utakmicama, prati se njihov angažman u školi.

Veliko hvala gospodinu Edhemu Haliliću – Edi koji je dio svojih sredstava namjenio formiranju prvog ženskog kluba u ovom gradu i uzornog u svakom pogledu. Članice ŽOK-a Žepče su već i medijski “prepoznatljive” djevojke.

Od sada rad ŽOK-a Žepče možete pratiti i putem interneta:

Oficijelna web stranica: www.zok-zepce.info

Advertisement

Facebook stranica: facebook.com/zokzepce

Email: uprava@zok-zepce.info

Copyright © 2002 - 2023 Zepce.ba portal