Poveži se putem

Žepče

Predstavnici Medžlisa IZ Žepče u posjeti Općini Žepče

Objavljeno

-

09.04.2019. godine, općinski načelnik Mato Zovko, zajedno sa predsjedavajućim OV Žepče Muhamedom Jusufovićem i pomoćnikom općinskog načelnika pri Službi za opću upravu i društvene djelatnosti Ilijom Barešićem u službeni najavljeni posjet primio je predsjednika Izvršnog odbora Medžlisa IZ Žepče Edina Šišića i glavnog imama MIZ-e Žepče Džafera ef. Gračića.

Gosti su prenijeli informaciju o novim izborima unutar Medžlisa IZe Žepče. Zahvalili su na dosadašnjoj saradnji, osobito na podršci pri održavanju općinskog takmičenja iz islamske vjeronauke.

U ime Medžlisa IZ Edin Šišić je naveo kako je Medžlis aplicirao za nabavku topa koji se puni barutom, te koji bi se tokkom ramazana svakodnevno oglašavao kao oznaka završetka posta toga dana. Ova inicijativa za cilj ima oživljavanje stare tradicije pripadnika islamske vjeroispovijesti žepačkoga kraja.

Općinski načelnik je goste upoznao sa stanjem u općini Žepče, kao i samim funkcioniranjem Općinskog vijeća i općinske uprave. Izrazio je zadovoljstvo na dosadašnjoj uspješnoj saradnji, te potvrdio potporu budućim projektima Islamske zajednice, kao i projektima drugih vjerskih zajednica u općini Žepče.

Copyright © 2002 - 2022 Zepce.ba portal