Poveži se putem

Žepče

Večeras u Žepču “Muhabet sa Razom” i promocija nove knjige “Razotkrivanje”

Objavljeno

-

Razija Čolaković Razo mnogim čitateljima je poznata po ultrapopularnoj stranici na Facebook-u pod nazivom „Muhabet sa Razom“. Ona je supruga, majka, Krajiškinja uzavrele krvi sa osebujnim smislom za humor, što je prepoznalo i čitateljstvo sa prostora cijele bivše Jugoslavije, a i šire.

Njeno djetinjstvo nije bilo lako i nimalo nalik pričama iz bajki, jer kako sama zna reći, više je bila gladna no sita. Bez obzira na teške životne okolnosti, Razo je završila medresu i tako stekla zvanje muallime. Nedosanjani san joj je bio upisati i završiti žurnalistiku, ali finansijska situacija nije obećavala mnogo. Upravo zahvaljujući njenoj otvorenosti i daru za pisanje stekla je ogroman broj pratitelja na Facebooku, što je na kraju i ponukalo da objavi svoju prvu knjigu pod nazivom „Leptir“. Knjiga je u kratkom roku prihvaćena kod publike i tražila se jedna više.

Udruženje „Spektar“ Žepče je u novembru 2017-te upriličilo promociju pomenute knjige na oduševljenje brojnih Žepčanki i Žepčaka.

Danas, skoro dvije godine kasnije, Razo je student žurnalistike i polako ostvaruje svoj djevojački san, ali je u međuvremenu objavila još jednu knjigu, zbriku priča, pod nazivom „RAZOtkrivanje“.

Udruženje „Spektar“ i Asocijacija „Fatma“ Žepče najavljuju i pozivaju sve na promociju knjige „RAZOtkrivanje“ u četvrtak 11.04.2019. u sali Općinskog vijeća Žepče (Dom kulture) od 18:30. Organizatori najavljuju još jedno ugodno i zabavno druženje uz gošću Raziju Čolaković Razo i još jedan „Muhabet sa Razom“.

Advertisement

Ulaz je besplatan.

Copyright © 2002 - 2023 Zepce.ba portal