Poveži se putem

Žepče

Predstavnici UGSR “Bosna” Žepče u posjeti kod općinskog načelnika

Objavljeno

-

Općinski načelnik Mato Zovko i pomoćnik općinskog načelnika za gospodarstvo i finansije Namik Maličbegović su jučer, 22.10.2019. godine, u posjet primili predstavnike UGSR “Bosna” Žepče.

Predsjednik Skupštine USRD Bosna Žepče Nedžad Hodžić i predsjednik Upravnog odbora USRD Bosna Žepče Drago Budimir su predstavili rad Udruženja, istaknuvši poseban ovogodišnji uspjeh na Državnom prvenstvu u disciplini lov ribe udicom na plovak gdje su osvojili prvo mjesto i time postali ekipa koja će iduće godine predstavljati Bosnu i Hercegovinu na Svjetskom prvenstvu u Novom Sadu.

Na sastanku se govorilo i o dodijeljenom priznanju našem gradu za najuređeniji revir. Ribolovna staza i šetnica u našem gradu, od strane organizacije za razvoj turizma iz regije „Rotor„ u sklopu projekta „Čista rijeka Bosna“, izabrani su za najuređeniji ribolovni revir na rijeci Bosni. Kao nagrada stigao je ribolovni čamac, koji će članovi Udruženja građana sportskih ribolovaca “Bosna Žepče koristiti prilikom obilaska ribolovnih područja.

Predsjednik Skupštine Udruženja Nedžad Hodžić je naveo kako je od 14 staza naša u Žepču izabrana za najljepšu i najuređeniju ne samo zahvaljujući ribolovcima, nego i činjenici da je Općina Žepče prepoznala važnost izgradnje obaloutvrde i izgradnje pozicija za ribare. Sami sudionici svih ribolovnih natjecanja i kupova prepoznali kako je staza prilagođena ribolovcima, što je u ovom projektu bilo ključno.

Općinski načelnik je predstavnicima Udruženja čestitao na osvojenom prvom mjestu na Državnom prvenstvu, zahvalio na organizaciji međunarodnog natjecanja u ulovu ribe udicom na plovak koja se već 12 godina za redom tradicionalno održava u sklopu Programa obilježavanja Dana općine Žepče. Načelnik je naveo kako su ribolovna udruženja veoma važna za održavanje čistoće rijeke Bosne koja protječe kroz samo središte općine. Zahvalio se Udruženju na kreiranju ribolovnog turizma, koji doprinosi boljem ekološkom imidžu općine Žepče.

Copyright © 2002 - 2023 Zepce.ba portal